Dave Clarke als radio-dj op 3FM

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Iedere zaterdag van 23.00 tot 01.00 uur 's nachts zal Clarke volgens eigen zeggen "cutting edge alternative music" de ether in jagen.

Dave Clarke is geen beginner op radiogebied. In de jaren negentig werkte hij als invalkracht voor BBC Radio 1 en had daarna een zeer succesvolle webshow die werd doorgeprikt naar radiozenders in o.a. Canada, Portugal en Turkije en maandelijks meer dan 400.000 luisteraars trok.

3VOOR12WHITENOISE moet volgens Clarke een radioprogramma zonder grenzen worden. Er is veel ruimte voor nieuwe elektronische dansmuziek, maar de beroemde Brit schuwt ook de cross over niet. "Als ik Sonic Youth in mijn show wil draaien, dan doe ik dat. Om er daarna een vette electroplaat en een British Murder Boys-productie achteraan te knallen. To me that makes sense. En voor andere mensen waarschijnlijk ook." Clarke zal veel live dj-sets en concerten van anderen in zijn programma laten horen. Zelf maakt hij ook een wekelijkse mix met de nieuwste brute dansplaten van het moment. 3VOOR12WHITENOISE vervangt 3VOOR12BPM dat ophoudt te bestaan.

Hoewel Dave Clarke vrijwel ieder weekend ergens in Europa achter de draaitafels te vinden is, weet hij toch tijd vrij te maken om een wekelijks radioprogramma voor VPRO te produceren en te presenteren. Radio is Clarke's oude liefde. "Ik heb op dit moment niet de behoefte om de studio in te gaan om een nieuw album te maken. Dit is veel leuker. De timing van de VPRO om mij te vragen was dan ook perfect."

VPRO's Dave Clarke Presents 3VOOR12WHITENOISE
Vanaf 9 september iedere zaterdag van 23.00 - 01.00 uur op 3FM
Daarna on demand via http://3voor12.vpro.nl/shows

Eric Corton presenteert Club3VOOR12 elke woensdag van 22.00 - 01.00 uur en
elke vrijdag van 22.00- 01.00 uur hosten Kees, Andrew en DJ Mr Wix het no. 1 hiphopprogramma 3VOOR12XL

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws