Grachten Festival

Partyscene Redactie | 8 augustus 2006
headlines

Het Grachtenfestival bestaat negen jaar en duurt vanaf dit jaar, negen dagen! In de ‘oude’ binnenstad blijft het zoals u het kent, maar voor het eerst wordt je meegenomen op ontdekkingsreis langs de IJ-oevers, het Muziekgebouw, het Java-eiland en het nieuwe gebied Overhoeks in Amsterdam-Noord. 

Het Grachtenfestival laat je in korte tijd veel ontdekken en beleven. Op podia van concertzalen, maar ook op straat, op pontons op het water, in een tent op Overhoeks, op het dek van een boot. Alle concerten en activiteiten in het Grachtenfestival zijn net als elk jaar samengesteld rond een thema. Dit jaar is het thema ‘Licht’. Het vormt de rode draad door het festival en inspireerde musici en makers op velerlei manieren tot speciale concertprogramma’s en nieuwe producties. 

festivalMonumentenconcerten waarvoor je een paspoort nodig hebt, stomme films met live-muziek, Kindertentenmonumentenconcerten, Architectuurworkshops en Architectuurrondvaarten, Eenpersoonsconcerten, Zonsondergangtochten, de klassieke popband ‘Bang on a Can All - Stars’ uit New York met Balinese schaduwbeelden. Van 12 tot en met 20 augustus 2006: negen dagen lang veel horen, zien en varen. 

Voor de opening op zaterdag 12 augustus nodigt het Grachtenfestival uit elk stadsdeel 50 bewoners uit. 1000 Amsterdammers op een stadspicknick en bij het concert van New Cool Collective, dat speelt met sterren die optraden tijdens de afgelopen acht Grachtenfestivals. 

Een leuk en cultureel festival in de openlucht. Kijk voor meer info op www.grachtenfestival.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws