Ron Carrol\'s back

Partyscene Redactie | 2 augustus 2006
headlines

FramebustersRon begon zijn carrière in het begin van de jaren 80 toen hij in zijn eigen club The Bangin' Enterprize in het zuiden van Chicago achter de decks plaats nam. Dj’s als Lil' Louis, Mike Dunn en Ron Hardy kwamen regelmatig op bezoek. Aangezien hij ervaring had met zingen in een gospel koor begon hij zijn zang te laten horen over (instrumentale) house tracks. Dit resulteerde later in platen als My Prayer en A New Day in samenwerking met o.a. Ron Trent, Big ED en Hula & K. Fingers. In 1994 kwam hij op de Winter Music Conference in Miami Little Louie Vega tegen, waarna hij de Billboard nummer 1 hit I Get Lifted voor Barbara Tucker schreef.

Daarna werkte hij o.a. samen met Frankie Knuckles, Roger Sanchez, Mousse T. & Boris Dlugosh, Bob Sinclar, Superfunk en onze eigen Roog. Op de hit van Hardsoul, Back Together, verzorgde hij de vocalen. Deze plaat zette Roog en zijn broer Greg meteen op de internationale house kaart.

Met zijn imponerende semi-livesets (een combinatie van eigen tracks - met live-zang en werk van anderen) zorgt de zingende dj uit Chicago er altijd voor dat het dak eraf gaat! So Ron is ‘Back, Together’ with resident Raymundo en Robert Feelgood op zaterdag 26 augustus.

www.escape.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws