Say it! Secret Cinema

Partyscene Redactie | 31 juli 2006
headlines

Jeroen Verhey in ChinaKrijg je als live-act wel voldoende boekingen?

Jeroen: “Ik heb minder boekingen dan een dj, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om te gaan draaien. Ik kan namelijk niet losgaan op andermans muziek. Helaas kom ik daardoor niet op zoveel leuke plaatsen zoals een top-dj, maar daar heb ik mee leren leven.”

Grootste fout in je carrière?

Jeroen: “Dat ik niet snel genoeg een opvolger van de Grooveyard-hit Mary Go Wild heb gemaakt. Niet dat ik muziek maak om veel geld te verdienen, maar omdat ik ook veel plezier beleef aan het maken van poppy muziek. Dus werk ik momenteel aan een album met een Duits meisje dat Japans zingt. We schrijven de liedjes en componeren alles zelf. Vervolgens zingt zij de nummers in en ontstaan er juweeltjes van liedjes, waar in Japan mensen van zullen gaan flauwvallen, zo mooi.”

Onlangs verscheen je album Skunk & Espresso. Zijn dat de belangrijkste hulpmiddelen bij het produceren van muziek?

Jeroen: “Vorig jaar, een periode voor de productie van dat album, heb ik een tijdje in een dip gezeten. Het kwam er maar niet uit. Op een gegeven moment stak ik een flinke joint op, zo’n pure, dronk een espresso en er kwam toch ineens een brok inspiratie naar boven!? Toen heb ik in een paar dagen tijd veel skunk gerookt, espresso gedronken en veel, heel veel, muziek gemaakt. Dus om antwoord te geven op je vraag: ja, toen wel. Jammer dat het niet altijd werkt.”

Ook in Japan is Secret Cinema een grootheidWaar ben je bang voor?

Jeroen: “Ik ben bang voor het verdriet dat anderen krijgen als ik doodga. Ik gun mijn dierbare die pijn niet. Voor mij is het gemakkelijk, want ik ben dan toch dood, maar anderen zadel je op met een hoop leed.”

Je geeft zo nu en dan een producersworkshop. Wat is jouw meest waardevolle tip voor producers die willen doorbreken?

Jeroen: “Probeer jezelf continu opnieuw uit te vinden, stel je open voor veel soorten muziek en blijf niet hangen in een bepaald genre. Voeg daar een flinke dosis positivisme aan toe, en je bent al goed op weg!”

Beluister de player op de homepage van Jeroen en ontdek welke tijdloze tracks de Rotterdamse producer allemaal heeft gemaakt. Het album Skunk & Espresso ligt al een tijdje in de winkels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws