Special cd release

Partyscene Redactie | 31 juli 2006
headlines

Soma 200De tweehonderdste uitgave van het technolabel wordt luister bijgezet met de verschijning van een compilatie met de toepasselijke titel: Soma 200. Een fraaie verzamelaar waarop duidelijk wordt dat de artiesten van het uit Glasgow operend label met de tijd meegaan. Zo leveren ‘veteranen’ Slam en Percy X bijzonder melodische minimal technotracks af. Staan zij vijftien jaar geleden bekend om hun simpele maar doeltreffende partytechno, anno 2006 is hun sound even complex als fraai.

Ook uit de kweekvijver van talent wordt de laatste jaren veel gevangen. Behoort Alex Smoke nog tot de broekies van Soma, met twee studioalbums (Incommunicado en Paradolia) op zak, heeft hij toch al aardig wat bereikt. Met de track ‘Plunder’ levert hij misschien wel de meest minimale bijdrage aan op Soma 200. Soms zelfs een beetje tot het saaie toe. Typisch een dj-plaat, maar dat is niet erg. Want als je de baslijntjes en kickdrums mixt met de eufonische melodieën uit Funk D’Void’s ‘Home’, dan heb je wel een feestje.

En zo hebben alle negen tracks wel wat goeds. De ene helft van de compilatie is zeer minimaal en sferisch, de andere helft leunt tegen de oude partytechno van Soma aan. Een waardige samenvatting van tweehonderd Soma-platen dus.

Meer recensies lees je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws