UDC ontslaat personeel

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Volgens de officile opgave van de Purmerendse festivalorganisator bezochten 12.000 bezoekers de vrijdageditie (ruimte voor 25.000) en 42.000 de zaterdagaflevering (capaciteit 60.000).

Caspar Povel was tot gisteren Media & Marketing Manager van UDC. Hij zegt het massa-ontslag wel aan te hebben zien komen: Tussen de evenementen van de afgelopen tijd zaten een flink aantal flops. Met Dance Valley dachten we dat wel goed te gaan maken. Maar de twaalfde aflevering van Dance Valley bleek dit keer niet de reanimatie te zijn die de zieke patint UDC er weer bovenop ging helpen. Povel: De cijfers vielen toch tegen. Toen heeft de directie besloten in sterk afgeslankte vorm verder te gaan.

Directeur Brian Bout weerspreekt dat: Deze reorganisatie is geen noodweer. Het zat er al lang aan te komen. De ontslagen hebben niets te maken met de wat mindere aantallen bezoekers van Dance Valley dit jaar. Volgens Bout is het dan ook stom toeval dat de acht medewerkers vlak na het festival hoorden dat ze mochten gaan. Dat is iets puur bedrijfsmatigs. Soms moet een bedrijf afslanken als voorschot op de toekomst.

Volgens Bout hebben de dance-evenementen van UDC de afgelopen anderhalf jaar te kampen met tegenvallende ticketsales. Ook afnemende sponsorinkomsten zijn volgens hem een reden de broekriem aan te trekken. We hebben zon 10% minder bezoekers getrokken. De A-merken, waarmee wij veel samenwerken, staan onder druk. Die factoren dwingen ons om de kosten te minimaliseren.

Brian Bout ontkent met klem dat er iets mis zou zijn met de financile positie van de dance-organisator: Niemand hoeft zich zorgen te maken. Djs en artiesten krijgen hun geld. We zijn altijd een gezond bedrijf geweest en dat zullen we blijven. Alle evenementen blijven bestaan en alles gaat gewoon door. UDC ziet de toekomst zonnig tegemoet. Maar we moeten waarschijnlijk wel uitkijken naar een wat minder groot kantoorpand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws