Dance Valley Backstage: slot

Partyscene Redactie | 18 juli 2006
headlines

Roy AvniTekst: Frank Böhm

Roy Avni is al voor de achtste maal op Dance Valley, en host voor de vierde keer zijn eigen Electronation tent op het terrein. Vlakbij de ingang is het twee dagen lang genieten van de vuige electro- en housebeats van o.a. Prinz, Freeform Five, Afrika Bambaataa, Dr. Elektroluv, Thomas Schumacher en Dominik Eulberg.

Wat maakt Dance Valley dit weekend in jouw ogen zo bijzonder?

Het heerlijke weer, het is niet te druk dus alle ruimte om te dansen, er hangt een erg relaxte sfeer. De opzet van het terrein is ook lekker ruim, je hebt geen last van smalle looproutes enzo, ideaal. Dus ik ben er met Electronation zeker weer bij in 2007!

Dat is mooi! Wat wil je nog kwijt verder?

We halen binnenkort een erg interessante en vernieuwende hiphop-electro-break formatie uit Frankrijk naar Nederland: TTC. Kom die shit uitchecken!

Ook Dimitri komen we op vrijdag tegen. Hij geniet van het mooie weer, de bekenden en de optredens. Hij is voornamelijk erg benieuwd naar The Prodigy en Danny Tenaglia, de absolute publiekstrekkers van de vrijdag. Hij is niet de enige, tientallen dj’s staan Tenaglia tussen het publiek te bewonderen en genieten zienderogen van zijn optreden. Binnenkort een uitgebreid interview met zowel Dimitri als Tenaglia hier op Partyscene.

Even verderop zit Bashir, 30 jaar oud, uit Detroit te chillen in het gras voor de Be Yourself tent van Danny Tenaglia. Hij praat met een Nederlandse bezoeker die met grote letters Detroit op zijn T-shirt heeft staan. Dat was de reden dat ze in gesprek raakten. Hij woont nu in Bristol in Engeland, aangezien hij is uitgezonden voor zijn werk voor drie jaar.

BashirWaarom heb je besloten hier naar Dance Valley te komen?

In de zomer van 1999 was ik op bezoek in Amsterdam, lekker de toerist uithangen enzo. Toen ik vroeg waar dat weekend was leuks te doen was raadde iedereen me aan om naar Dance Valley te gaan. Dus ik erheen, ik ben namelijk dol op techno! Het was een erg mooi feest, en aangezien ik nu relatief dichtbij woon ben ik er dit jaar weer bij. De mensen in Nederland zijn ook erg vriendelijk en zoals je ziet altijd in voor een praatje.

Welke artiesten ga je checken?

Uiteraard landgenoot Derrick May haha! Maar kom voornamelijk voor de relaxte sfeer en het genieten in de zon. Ik hou trouwens niet alleen van techno, maar ook progressive en trance ben ik gek op. Tiësto kon ik erg waarderen, tot hij nummer 1 van de wereld werd dan. I just love Holland!Laidback Luke

Ook Laidback Luke staat zaterdag ontspannen te genieten van de beats van de Red Bull Art Break area. Hij begon om 11.30 met zijn set in de Loveland tent.

Hoe ging het?

Erg lekker! Toen ik begon was de tent nog zo goed als leeg, maar die stroomde vol binnen vijf minuten. Mijn eerste plaat was mijn eigen nieuwe track, die is pas 1 week oud en sloeg erg goed aan gelukkig.

Wie artiesten ga je zeker checken vandaag?

Afrika Bambaataa, Harry Romero, Erick Morillo en uiteraard ook Sebastian Ingrosso, op wiens label ik net met Steve Angello onze nieuwe track Otherwize Then heb uitgebracht.

Wat vind je ervan vandaag?

Het valt me reuze mee! Ik was bang dat het door de Love Parade en het uitverkochte Extrema Outdoor niet zo druk zou zijn, maar met dit geweldige weer hebben gelukkig nog veel mensen last minute besloten naar Spaarnwoude af te reizen.

In 2003 heb je samen met Mc Marxman het anthem van Dance Valley verzorgd: We can not get enough, een grote hit. Maar het jaar erop draaide je niet op DV, hoe zit dat?

Dat klopt, in 2004 stond ik niet op Dance Valley. Daar baalde ik zelf ook van, begrijp het nog steeds niet echt. Gelukkig ben ik vorig jaar en dit jaar wel geboekt, dankzij mijn maatje Marnix, in zijn eigen Loveland tent!

Bij de Subliminal Sessions area staat Tony Flexx (26). Hij is de laatste tijd erg goed bezig en wordt steeds vaker geboekt. Hij geniet ook van het mooie weer, de muziek en de mensen.

Tony FlexxWaarom sta je vandaag niet achter de draaitafels op Dance Valley denk je?

Omdat UDC geen verstand heeft van goede muziek haha ;-)

Welke dj’s heb je al gehoord en naar wie ga je nog?

Laidback Luke, Sebastien Legér, Blake Baxter, Afrika Bambaataa, Mason & The Maker en Sebastian Ingrosso. Zij spreken me muzikaal erg aan, ze hebben allemaal iets te vertellen met hun muziekkeuze en diepgang. Het is hard genieten bij hen!

Over hard gesproken, mis je niet de outdoor HQ stage dan?

Is die er niet? Ik mis hem niet, hoe meer echte “house” er geprogrammeerd staat hoe beter in mijn ogen!

In de Circo Loco tent lopen we de Belgische dj Prinz (33) tegen het lijf. Hij heeft net in de Electronation tent gedraaid bij goede vriend Roy Avni en is voor de vijfde keer op Dance Valley te vinden.

Wat was je eerste plaat die je op zette vandaag?

Dat was de nieuwste release van het Traum Schallplatte label: Brrrtsch!Prinz

Een tijd terug draaide je op T Dansant van Loveland, een muzikaal erg andere stijl. Waarom ben je van groovy house overgestapt op een meer electrohouse/minimal stijl?

Ik vond de funky house producties erg saai worden op een gegeven moment, alles leek op elkaar. Dus ik ben verder gaan kijken, op zoek naar een nieuwe sound die me aansprak!

Slaap je op de camping vanavond?

Nee, ik kwam hier vandaag om 12.00 aan, het is maar 1.5 uur rijden voor me vanuit Antwerpen, dus dat is goed te doen met de auto. Heb trouwens niet eens een tent en slaapzak! Ik vond het in 2005 trouwens wat leuker hier, toen heb ik lekker liggen modderworstelen met m’n vriendin haha!

Welke acts heb je gezien en ga je nog checken vandaag?

Modeselektor en Groove Addicts, die waren erg goed bezig vond ik! Verder Loco Dice, voornamelijk om zijn te gekke producties. Verder wil ik nog Tania Vulcano, Dirt Crew en Trevor Rockcliffe gaan zien en vooral horen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws