Zomerse Salade

Partyscene Redactie | 27 juli 2006
headlines

Laten we eerlijk zijn, met het zomerse weer van de afgelopen tijd heeft niemand zin om uitgebreid te koken. Bovendien een warme hap is met 30 graden vaak ook niet echt een optie.

Veel drinken en lekker licht eten dat is waar de meeste mensen zin in hebben tijdens de hitte golf. Toch moet je met warme ook goed en gevarieerd eten. Hier een lekker receptje voor de warme dagen. Snel klaar, licht en bovendien heel lekker.

Garnalen salade met avocado

Benodigdheden voor twee personen:

  • 200 gram gekookte gepelde gamba's
  • 1 rijpe mango
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 Spaans pepertje
  • 2 lente uitjes
  • sap van 1 limoen
  • scheutje olijfolie

saladeZorg dat je garnalen, gekookt, gepeld en eventueel ontdooit zijn, verdeel ze over twee bordjes. Snijdt de avocado en mango in blokjes en verdeel deze ook over de twee bordjes. Snijdt de lente ui in hele dunne ringen en doe hetzelfde met de Spaanse peper. Sprenkel deze over de garnalen, avocado en mango.

Giet de limoen sap er over heen en een scheutje olijfolie. Afmaken met wat zout en peper en je salade is klaar.

Serveer hier een vers gebakken chiabatta bij en je hebt een heerlijk fris gerechtje voor een warme zomeravond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws