Dance Valley: Eurogrooves

Partyscene Redactie | 18 juli 2006
headlines

dvbannerTekst en foto's: Martin Huydink

Hoe vond je zelf dat je set ging?

“Bij het begin van mijn set om 18:00 uur waren er nog niet echt veel mensen maar naarmate de tijd vorderde werd het gelukkig wel wat drukker. Met meer mensen voor je neus kom je gewoon beter uit de verf. Dan komt het beste bij me naar boven en ben je niet bezig te zoeken naar platen en verschillende stijlen om het publiek aan de gang te krijgen. Ik had mijn set goed voorbereid maar moest behoorlijk variëren tussen trance en techno en er enkele toppers ingooien waarop mensen morgen bij Armin of Ferry zeker uit hun dak zullen gaan maar het ging erg moeilijk moet ik zeggen. Normaal gesproken als ik draai zit de tent al stampvol dus dat was wel een beetje een shock. Ik kom nu al een aantal jaar naar Dance Valley en heb gewoon gemerkt dat het tijdstip en podium waarop je draait echt veel uitmaakt. In vorige jaren zag ik Tiësto, Armin en Paul van Dyk draaien en ging het dak eraf, dat had ik eigenlijk ook verwacht. Ik ben natuurlijk al erg blij dat ik hier op de vrijdag mag draaien maar zou het best wel eens willen ervaren hoe het is om tussen de grote namen geprogrammeerd te staan.”

Simon Patterson

Heeft het misschien ook te maken dat nog niet veel mensen je hier kennen en dus niet weten wat ze kunnen verwachten ?

“Ja, misschien ook wel al ontvang ik veel support vanuit Nederland van zowel dj’s die mijn tracks draaien als van de fans. Ik vind het ook een geweldig land om te verblijven en kom er geregeld. Zelf kom ik uit Londen en ben de laatste 4 jaar fulltime bezig met draaien waarvan de laatste twee ook veel internationaal. Verder ben ik de helft van het producers duo Dogzilla bekend van tracks als Without You, Dogzilla en Your Eyes en van diverse remixen de afgelopen jaren. Ook ben ik A&R manager voor Judge Jules en heb ik residentie bij Serious @ The Cross in Londen. Mijn grote voorbeelden zijn toch wel Tiësto en iemand als Jules al zou ik mijzelf niet als een imitatie van hen zien. Ik heb mijn eigen stijl en hoop daarmee het ooit nog eens net zover te brengen als hen.”

Zijn er nog dj’s op Dance Valley die je zelf  wilt zien?

“Ik blijf hier nog omdat Jules komt draaien op de L.E.F. stage morgen dus daar zal ik zeker te vinden zijn, verder ga ik Mauro Picotto, Marco V. en Armin van Buuren zeker checken. Eigenlijk vind ik de meeste Nederlandse trance dj’s wel interessant maar mijn voorkeur gaat vandaag uit naar Marcel Woods en Sander van Doorn.”

Inmiddels waren Above & Beyond al een tijdje bezig en werd het ook steeds drukker in de Eurogrooves tent. Gedurende hun set kwamen er diverse bekende nummers voorbij van hun vorige album en werd er afgesloten met een kakelverse remix van Darren Tates - Destination waarvan het nog de vraag is wanneer deze uitkomt. Er waren duidelijk een hoop fans speciaal voor dit trio gekomen gezien de vele Anjunabeats (hun label) t-shirts en de Anjunabeats vlag die op de eerste rij wapperde. Het was dan ook leuk te zien dat beide dj’s (Pavo Siljamaaki ontbrak) na hun set uitvoerig de tijd namen om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Onderweg met hun eerste maaltijd van de laatste 24 uur in de hand (pannenkoeken met chocola) gaven de heren een interviewtje weg.

Is dit het dj bestaan: veel reizen, weinig eten en altijd maar op weg naar het volgende optreden?

“Ja, het heeft echt niet zo veel glamour als mensen denken en is behoorlijk ongezond.” vertelt Jono Grant. "Zelf probeer ik zo gezond mogelijk te leven en ben ik ook iemand die daar op let door goed te eten en te sporten en niet teveel te drinken maar dat is soms erg lastig door ons drukke schema.” “Maar er is niets mis met pannenkoeken hoor, die eet ik op Ibiza ook graag. Je hebt daar een geweldig restaurantje waar ik altijd naar toe ga als we er zijn" vult Tony McGuiness zijn dj partner aan.

Jono: “We komen namelijk net terug uit Ibiza waar we gisteravond voor Cream hebben gedraaid. Het publiek was het echt te gek en werden echt super enthousiast onthaald. Het klikte gewoon echt.”

Was de ontvangst hier dan minder?

Jono: ”Het publiek maakte hier ook wel veel kabaal maar we hadden de monitoren zo hard staan dat we ze niet goed konden horen eerlijk gezegd.”

Vanaf jullie Essential mix in 2004 is het erg goed gegaan hé?

Jono: “Klopt, daar kregen we geweldige reacties op en hebben we ideeën van opgedaan. Met die ideeën zijn we in 2005 aan de slag gegaan. Toen hebben we echt in de studio gezeten om eens een aantal nummers af te maken en tot een nieuw album te komen. In maart is dat gelukt en hebben we het Tristate album afgeleverd met 13 nieuwe nummers. Het is iets anders als de mensen van ons gewend zijn maar het laat goed zien waar we voor staan. Er is inmiddels ook een nieuwe Anjuna Beats mix cd uit en we zijn bezig met een nieuwe Oceanlab.

Het valt me op dat jullie nu maar 1 platentas bij hebben, ik neem aan dat jullie alleen nog maar met cd’s draaien?Above&beyond

Tony: ”We hebben ieder een cd mapje normaal gesproken maar inderdaad we draaien eigenlijk alleen nog maar met cd’s omdat het gewoon praktischer is en je net gemaakte tracks uit de studio kunt draaien. Al hadden we een fantastische moment in Canada onlangs. Er stond iemand met een plaat van ons in het publiek die hij gesigneerd wilde hebben. Dus ik nam de plaat aan, draaide hem, mixte vervolgens het volgende nummer in, signeerde de plaat en gaf hem weer terug. Dus als al onze fans dat zouden doen zou ik gerust weer vinyl draaien. Ik heb het overigens helemaal niet zo op mp3’s vanwege de kwaliteit, doe mij wat dat betreft maar vinyl. Maar wij hebben daar een oplossing op gevonden. Wij hadden een jaar geleden een idee om full band wav files op cd singles te zetten. Dus een compleet product met super kwaliteit en artwork zoals het hoort. Na aanschaf van een dure cd persmachine waar top kwaliteit cd’s vanaf komen hebben we cdjshop.com geopend waar dj’s en verzamelaars vanaf volgende week terecht kunnen. We hebben al een heleboel trancelabels die met ons samenwerken en op deze manier verder willen. Dus ik denk dat het wel toekomst heeft.”

Wat vinden jullie van Dance Valley?

Tony: ”Het is een erg speciaal evenement voor ons. Het is de tweede keer dat we er zijn en vorig jaar regende het verschrikkelijk en was het een stuk minder. Het is fantastisch hier weer te zijn al hebben we er nog weinig van gezien omdat we pas 10 minuten voor onze set aanwezig waren. Ik zou graag wat meer tijd hebben om eens rond te lopen en te zien of er nog leuke techno dj’s draaien of wellicht Gabriel & Dresden als die hier zijn. Jammer genoeg hebben we daar de tijd niet voor en vliegen we straks al weer naar Cyprus.”

In hoeverre verschilt Dance Valley met een festival als Global Gathering?

Tony: ”Niet echt veel, zeker niet als dj. Als je in een tent staat met veel mensen kan dit net zo goed in Hongarije, Nederland of het Verenigd Koninkrijk zijn. De toeschouwers zijn ook altijd een internationale mix. Hier op Dance Valley stonden een hoop Engelsen met Anjuna beats T-shirts en in het buitenland zie je ook weer veel Nederlanders. Het is echt een internationale scène tegenwoordig op de grotere feesten.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws