Festival Facts: Vrijdag

Partyscene Redactie | 16 juli 2006
headlines

dv banner

Waarom naar Dance Valley: Omdat Peter Timofeef had voorspeld dat we dit keer niet onderkoeld het festivalterrein zouden verlaten. Hij zou gelijk krijgen. Sterker nog: onze lichamen raakten rond de klok van 1600 ’s middags al behoorlijk oververhit. En toen moesten de meeste dj’s nog beginnen.

Gezien en/of gehoord: We besloten om dit jaar niet als gekken het terrein af te struinen om zoveel mogelijk dj’s aan het werk te zien. Dus zijn het uiteindelijk Danny Tenaglia, Jamie Anderson, Benny Rodrigues, Marcello, Remy en Derrick May geworden. 

Beste set: Naast de tent waar Danny Tenaglia een halve marathonset draaide, lag misschien wel het leukste outdoor podium van Dance Valley 2006: De Nederlandse club - inclusief twee verfrissende zwembadjes. Daar draaide Marcello toch een partij steengoede clubplaten!? Muziek die het oude, vertrouwde ‘mellow gevoel’ uit de hoogtijdagen van de ‘Nederlandse Club’ liet herrijzen. Helaas zette niet alle dj's die stijl voort. Vooral Remy, waarvan we hadden gehoopt dat hij zijn legendarische ‘Sound of Silly’ ten gehore zou brengen. In plaats daarvan stond er een even ongeïnspireerde als mislukte John Digweed-kloon achter de decks.  

Grootste misser: Die ene bezoeker die het nodig vond om zijn kauwgom uit te spugen op een mooi stukje gras, waar wij even later plaats zouden nemen.

Quote bezoeker: Chico Lama (25) uit het Grote Dierenbos: “Haha, die gozer is met zijn dikke kont in mijn kauwgom gaan zitten.”

foto2Dieptepunt: Derrick May die in een vrijwel lege tent draaide. Het Loveland-podium kampte sowieso al de hele dag met tegenvallende bezoekersaantallen. 

Eten/drank: Zo uitgebreid als de dinerkaart was, zo beperkt was het drankaanbod. Prijzen? Pannenkoek met spek: zes euro, Rode wodka redbull: ruim zes en een halve euro, flesje Heineken: ruim vier en een halve euro. Die euroton (tachtigduizend, exclusief hotel, vlucht en de vele flessen champagne) die voor Danny Tenaglia betaald schijnt te zijn, moest toch ergens aan worden terugverdiend.

Sanitair: Heel veel toiletten; gratis en opvallend goed schoon gehouden.

Decors/entertainment: Voor hen die ooit zelf achter de draaitafels willen plaatsnemen, was een tentje opgezet waar je een dj cursus kon volgen. Voor spectaculaire skateboardmoves konden de bezoekers hun hart bij een halfpipe ophalen. Niet bijster origineel, maar nog steeds minder fout dan in Vegas: Trouwen op Dance Valley.

Wat mag beter: De afstelling van het geluid. In de Electronation tent hoorde je op een gegeven moment drie platen door elkaar, terwijl de dj in kwestie niet eens een mix had ingezet. Buiten, tussen de tenten door, was het al helemaal geen doen. Tenzij je niets wilt missen en hardhouse, club en minimal techno graag samen hoort.

Oordeel: Een zeer zonnige Dance Valley-vrijdag, waar de opkomst minder, de muziek redelijk en de sfeer prima was. Vandaar een 7.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws