Dance Valley Backstage: deel 1

Partyscene Redactie | 15 juli 2006
headlines

dvVoor het eerst op een Dance festival in Nederland zagen wij bij de ingang een techniek die wij kennen van luchthavens en douanes. Alle bezoekers van Dance Valley dienden hun bagage, waaronder campingspullen, slaapzakken en tassen door een röntgen scanner te halen, waardoor het gevaarlijke spullen direct eruit gehaald konden worden. Deze techniek werd voor 't eerst in Nederland bij een dance festival gebruikt. Wij voelden een medewerker van de beveiliging aan de tand.

foto1PS: “Waarom zo’n uitgebreide scan bij de toegang?”

“Op deze wijze kunnen wij snel en gemakkelijk alle bagage doorzoeken op verboden materialen. Zo weten wij zeker er geen rare spullen het festival en campingterrein opkomen”.

PS: “Is alleen fouilleren niet meer voldoende?”

 “Op zich is fouilleren voldoende voor normale bezoeker, maar campingbezoekers nemen veel meer spullen mee. Om de wachtrijen niet onnodig lang te laten oplopen is het noodzakelijk alle materialen door de röntgen scan te halen. Zo kunnen wij eenvoudig verdachte zaken waarnemen en zo nodig actie ondernemen.”

PS “Al rare spullen tegengekomen?”

foto 2“Nee nog niet. En al mocht dat zo zijn dan zou ik dat jullie toch niet vertellen. Je komt natuurlijk altijd wel wat tegen op zo’n dag, maar grotendeels zijn het onschuldige spullen zoals bussen haarlak of deo”.

 PS: “Wat verwacht je persoonlijk van het festival?”

 “Ik verwacht dat ik hard moet werken. Vandaag (vrijdag: red) is het nog niet zo druk, maar gezien het weer verwacht ik grote rijen voor de ingang. Een hoop te doen voor ons.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws