Special cd release

Partyscene Redactie | 10 juli 2006
headlines

Moodymann CollectedAls Derrick May de Miles Davis van de techno is, dan is stadsgenoot Kenny Dixon Jr. alias Moodymann de Marvin Gaye van de house. Geen enkele andere producer stopt zoveel soul in zijn platen als Moodymann.

Moodymann, een even eigenaardige als mysterieuze dance-producer, spreekt het liefst via zijn muziek. Interviews geeft hij niet. Als hij komt optreden, staat hij vermomd op de planken. Soms met een masker op het gezicht, soms achter een wit doek waarop alleen een schim is te zien van de man uit Detroit.

Vanuit het niets verscheen op zijn eigen Mahogany-label een paar weken geleden dit mixalbum (zijn eerste) van Moodymann. Het betreft een overzicht van zijn beste werk tot nu toe - bestaande release en nimmer uitgebracht materiaal. Zoals het een echte Moodymann-release betaamt, zijn er niet veel exemplaren van verkrijgbaar.

Maarliefst dertig producties laat Moodymann op zijn mixalbum voorbijkomen. Magistrale werkjes, afkomstig van zijn legendarische albums Silent Introduction, Mahogany Brown, Forevernevermore, Silence in the Secret Garden en Black Mahogany. Diepe, donkere, soms  tergend trage, maar o zo soulvolle en bij vlagen ook jazzy deephouse. Nieuwsgierig genoeg? Schaf Moodymann Collection dan snel aan voordat het te laat is.

Meer cd-recensies vind je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws