De Parade

Partyscene Redactie | 19 juli 2006
headlines

De komende dagen zal de Parade in Utrecht komen te staan. Dit mobiele theaterfestival dat door de grote steden van Nederland trekt, komt na Rotterdam en Den Haag, nu naar het Moreelsepark in Utrecht.

De Parade is een twee maanden lang durend mobiel theaterfestival, met allemaal verschillende voorstellingen in tenten. Net als een kermis en circus trekt de Parade door Nederland en het buitenland heen. Al 15 jaar lang blijft de Parade 10 tot 17 dagen op één plek, afhankelijk van het publiek blijven ze langer of korter. Op de mooiste plekken van grote steden, zoals parken en pleinen kan men dan genieten van dit theater spektakel.

De Parade is het enige reizende theaterfestival ter wereld en is opgezet als een omgekeerd circus, met het publiek in het midden en de artiesten er omheen. Het is een onweerstaanbaar levend panorama vol theater, dans, muziek, kunst, vertier, magie, rariteiten, attracties en spektakels. Door de verzameling van de theatertenten, fonteintenten, de zweefmolen en de wereldrestaurants ziet het Paradeterrein eruit als een ouderwetse kermis, met alle mogelijke kleuren, vormen en vooral mensen.

ParadeHet programma van de Parade verschilt ieder jaar en er is van alles mogelijk. Je kunt verschillende voorstellingen bekijken, maar ook leuke dingen doen. Zo kon je vorige jaar bij de Parade in het Westbroekpark in Den Haag, helemaal uit je dak gaan in een “Silent Disco”, om maar een voorbeeldje te noemen.

Ook de voorstellingen zijn erg leuk, ben je geen theaterfan maar wil je toch cultureel doen? De voorstellingen bij de Parade variëren in lengte van drie tot zestig minuten. Dus ook voor degene die niet lang zijn aandacht erbij kan houden, zijn hier geschikte voorstellingen te zien.

Tientallen voorstellingen en attracties vormen samen het gehele programma. De artiesten proberen de keuze van het publiek te beïnvloeden door gratis en uitnodigend acts op het voorpodium van hun tenten te presenteren. Dit is net zoals in de Middeleeuwen de bonisseurs op de jaarmarkt deden om publiek naar hun voorstellingen te trekken. Dit bonisseren heette ‘parade maken’. Toeval?

Op donderdag zal de Parade in Utrecht haar “deuren” openen, en daar moet je zeker bij zijn! Kom je voor 16.00 dan kun je het terrein van de Parade bovendien gratis betreden, daarna kost het € 6,-, dus dat is ook wel te overzien. De Parade is een super leuk, cultureel en zomers event. Kijk voor meer info, de tijden en om te zien wanneer de Parade bij jou in de buurt is op www.deparade.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws