Springen in Rotterdam

Partyscene Redactie | 29 juni 2006
headlines

Op 23 juni, vrijdag middag zijn twee parachutisten vanuit een helikopter op het grasveld van de Euromast geland. Dit was de openingsstunt van de 2e Fast X-Days.

De Go Fast X-days is een tweedaags evenement rondom de Euromast, waarin aandacht wordt gevestigd op extreme sports zoals abseilen, basejumpen en swoopen.

Nadat de parachutisten waren gesprongen, gingen ook een aantal Basjumpers zich naar beneden wagen. Vanaf 104 meter sprongen ze naar beneden om op het laatste moment van hun vrije val hun parachutes te openen. Om het allemaal nog spannender te maken sprongen een aantal professionele waaghalzen van de top van de 185 meter hoge Euromast af.

Go FastHet is de tweede keer in de geschiedenis dat de Gemeente Rotterdam een vrijstelling verleent om van de Euromast te springen. “Dat dit gebeurt, is bijzonder. Rotterdam en Nederland onderscheiden zich hiermee ten opzichte van andere Europese landen waar Basejumpen verboden is”, reageert organisator van Go Fast.

Onder de waaghalzen was ook een heel apart figuur uit de Verenigde Staten. Tussen de Basejumps door steeg hij met een jetmotor op zijn rug op van het panoramabalkon van de Euromast. Op een hoogte van 104 meter vloog hij vervolgens een rondje om de toren.

Voor meer informatie over de ‘Go Fast X Days’ en Go Fast Sports kijk op: www.gofastsports.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws