R.E.M.F.

Partyscene Redactie | 27 juni 2006
headlines

De opzet van het Rotterdam Electronic Music Festival is ambitieus te noemen. De organisatie lijkt met het evenement een tegenhanger te willen worden van het Amsterdam Dance Event, dat in oktober plaats vindt. remfRotterdam is natuurlijk al de thuisbasis van vele bekende artiesten, partyorganisaties, labels en platenzaken en de stad heeft al een levendige elektronische scene. Een initiatief als dit, waarmee het Rotterdamse product aangeprezen wordt, kon dan ook niet uitblijven.

Het REMF moet een breed festival worden, dat niet alleen het uitgaanspubliek en muziekliefhebbers aanspreekt, maar daarnaast ook interessant is voor de industrie zelf. Doel is om de kennis omtrent elektronische muziek te vergroten, een groter netwerk te krijgen en kijken naar het proces dat voorafgaat aan optredens in clubs of het uiteindelijk draaien van een plaat. De organisatie is in handen van Sound Architecture, Off_Corso en Goozr en die zijn op dit moment druk bezig om de pilot editie, die in november plaats vindt, op poten te zetten.

Het programma wordt erg gevarieerd. Er zijn clubavonden, live shows, showcases, labelnights en presentaties van labels, educatieve workshops, exposities, installaties, visuals & cinema en er is zelfs een hardware-, software- en platenbeurs. Verschillende dj’s, muzikanten en producers gaan meewerken, evenals clubs als Off_Corso, Nighttown, Bumb, Now&Wow en Club Rotterdam. Het Rotterdam Electronic Music Festival werd vorige week al met succes gepresenteerd op de Spaanse tegenhanger Sonar, in Barcelona. De organisatie is daarom nu extra gemotiveerd om de elektronische muziekscene van Rotterdam op de internationale kaart te zetten. Het REMF wordt op 9, 10 en 11 november gehouden op diverse locaties in Rotterdam.  

Kijk voor meer info op www.rotterdamelectronicmusicfestival.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws