MidzomerNacht

Partyscene Redactie | 23 juni 2006
headlines

Komende zaterdag, 24 juni is het weer zover. De langste dag van het jaar, de Midzomer Nacht. Toch jammer, van het niet al te zomerse weer.

De midzomernacht ligt altijd tussen 20 en 24 juni, meestal valt deze nacht op de 21ste, dit jaar niet. Op zaterdag 24 juni is het zover, dan wordt de zomer ingeluid en is het de langste dag en kortste nacht van het jaar.

Zo een happening komt natuurlijk niet zonder feesten. In vele landen wordt deze nacht uitgebreid gevierd. Voornamelijk in de Scandinavische landen is het tijdens de Midzomer Nacht één groot feest. De hele nacht gaat men door, enorme vuren worden aangemaakt en iedereen is vrolijk en blij.

midzomernachtIn Nederland wordt het weliswaar niet zo groots en nationaal gevierd, toch worden we niet vergeten. Veel strandtenten langs de Nederlandse kust geven feesten ter ere van Midzomer nacht.

In Zandvoort wordt het uitgebreid gevierd bij Lido Bloemendaal, uiteraard is er dit weekend ook Zandvoort ALIVE, dus veel aandacht gaat daar naartoe.

Ook in Bloemendaal aan Zee, wordt de langste dag van het jaar niet vergeten, bij de Republiek kun je vanaf 17.00 terecht om voetbal te kijken, waarna er lekker gefeest mag worden.

Jammer van het weer, dat zo tegenvalt, maar dat mag de pret niet drukken. Een feest is een feest, alleen maar hopen dat de langste dag van het jaar niet de regen-achtigste dag van het jaar wordt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws