Parkpop in Den Haag

Partyscene Redactie | 22 juni 2006
headlines

In 26 jaar tijd is Parkpop uitgegroeid van een kleinschalig Haags feestje, tot het grootste eendaagse, gratis toegankelijke popfestival van Europa.

Parkpop is in 1981 begonnen met één podium en 15.000 bezoekers, inmiddels is Parkpop uitgegroeid tot een festival met een internationale uitstraling, 3 podia en in 2005 hadden ze ongeveer 350.000 bezoekers.

ParkpopDen Haag is de Pop stad van Nederland, al eind jaren zeventig stond Den Haag bekend om zijn grote scala aan popartiesten. Toch miste er nog wat in Den Haag, zeker op landelijk niveau. Om de beweging op landelijk niveau te positioneren en de trots van Den Haag als Popstad te upgraden, werd dus in 1981 Parkpop opgezet. Met dit nationale popfestival werd Den Haag in één keer op de kaart gezet als DE popstad van Nederland.

Wat zo kenmerkend is aan Parkpop is dat het programma erg breed is, waardoor iedereen zich hier wel kan vermaken. Of je nou van pop, rock, R&B, ska, funk of zelfs gothic houdt, dan ben je bij Parkpop aan het goede adres. Behalve een muziekfestival is Parkpop een belevenis op zichzelf. Een jaarlijks hoogtepunt in de Hofstad.

Komende zondag 25 juni is het weer tijd voor dit spetterende festival. Dit jaar zullen onder andere Ilse de Lange, Di-rect en Postman aanwezig zijn op Parkpop, natuurlijk zullen er ook wat minder bekende bands spelen. Maar behalve deze bands komen er ook een aantal internationale artiesten naar dit festival, zoals Melani C. (ja, die voormalige Spice Girl, beter bekend als Sporty Spice), maar ook Kelis zal aanwezig zijn tijdens Parkpop.

Kijk voor meer info op www.parkpop.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws