ROCKIT Open Air: programma rond

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

En maakt FCA zich op voor de tweede editie van ROCKIT Open Air op de Maarsseveense Plassen waar dit jaar grootse dingen gebeuren. De eerste kennismaking editie was voor velen al een verassing, met de tweede worden haken en ogen verbeterd en wordt de programmering sterker.

Hosting partners
Voor deze editie wordt, net als vorig jaar samengewerkt met hosts.
Op Techno gebied slaan Profiles en ROCKIT de handen weer ineen met een eigen stage waar Pascal FEOS (Die op tour is om zijn album Synaptic te promoten), Alex Under (De nieuwe man uit Madrid-Spanje, waar door de kenners halsreikend naar uitgekeken wordt), Secret Cinema, Steve Rachmad e.a. staan.

The Republic of MTV wordt net als op Free Your Mind afgesloten door niemand minder dan Derrick May (USA), dit keer vooraf gegaan door Michel de Hey en Andre Galluzzi (D). En natuurlijk is FCAs vaste waarde, Benny Rodrigues ook van de partij in The Republic.

Bij Rotzooii draait de Duitse grootheid Michael Mayer een extra lange set en zijn ook Butane (USA), Rotzooii hoofdman Daniel Sanchez e.a. van de partij om de minimal stage te vertegenwoordigen.
In de House tent doen Marcello, Erick E, Roog e.a. dat bij RUSH, de organisatie die op eenzame hoogte de clubscene rockt en bedient met acts, theater en decor.

DJ Vu neemt je met de teletijdmachine terug in de tijd van Trance Buddha. Bas & Ram nodigen hiervoor John Askew (UK), Yves de Ruyter (B), Per e.a. uit.

Online magazine 365Mag.com heeft FCA kunnen overtuigen met hun visie op dance: zij hosten de 365Live! stage, hun kijk op future house music met o.a. Hybrid (UK), James Lavelle (UK), Chris Fortier (USA) en als wereldprimeur: Ashley Caselle met Band ofwel: The Remote. Een andere wereldprimeur op deze stage is de Back2Backset van de Nederlandse Matthew Dekay en de Noorse Nils Noa.

Don Diablo presenteert weer een zooitje ongeregeld dat tot een geheel gesmeden wordt in zijn Sellout Sessions area. Kubus neemt dit keer samen met BangBang de hip hop voor zijn rekening terwijl Dr. Lektroluv (B) de tent afsluit. Maar ook Sharam Jey (D), Krafty Kuts (UK), Jesse Voorn, Benjamin Bates e.a. zijn van de partij.

Het altijd bruizende en kloppende DJ-cafe Twstd wordt als vanouds vertegenwoordigd door een lijst aan artiesten (te lang om op te noemen) en gaat aan de slag met gekkigheid en vreemde taferelen, zoals we van ze gewend zijn met als klap op de vuurpijl 100% Isis die afluit. Een absolute must dus. Dat geldt ook voor de Exprezz & Happy Tribe posse (o.a. Ambient Daan en Paul Jay) die aan de slag gaat met massages, bomen, pozie en meer zodat je tot rust kan komen in de geoliede chaos van ROCKIt Open Air. Het eiland is dit jaar het domein van Rob Boskamps Latin Vibes.

De Programmering
Lekker breed, maar ook kwalitatief. Dat was de insteek van FCA toen ze begon met het samenstellen van de lineup, samen met haar hosting partners. En toegegeven, dat is prima gelukt. Hieronder de gehele programmering:




Profiles & ROCKIT
Pascal FEOS (D)
Alex Under - Live (E)
Secret Cinema - Live
Steve Rachmad
Remy
Bart Skils
Darko Esser - Live
Vincent & Stephan de Wit

Republic of MTV
Derrick May (USA)
Michel de Hey
Andre Galluzzi (D)
Funk d'Void (UK)
Benny Rodrigues
Marco V
Juan Sanchez
Nuno dos Santos

RUSH
Erick E
Roog
Marcello
Victor Coral
Brian S
Ricky Rivaro
Fedde le Grand
Jaziah

DJ Vu
John Askew (UK)
Yves de Ruyter (B)
Bas & Ram
Jochen Miller
Per
M.I.K.E. aka Push (B)
Ernesto & Bastian
Dazzle

Rotzooii
Michael Mayer (D)
Butane (USA)
Jambi - Live (D)
Matthias Kaden (D)
Ion Ludwig
Daniel Sanchez
San Proper

365Live!
Hybrid (UK)
James Lavelle (UK)
Chris Fortier (USA)
Ashley Caselle + Band: The Remote (UK)
Matthew Dekay vs Nils Noa (N)
Paul Sparkes (UK)
16Bit Lolita's
365 Live (365MAG.com)

Sellout Sessions
Don Diablo
Dr. Lektroluv (B)
Sharam Jey (D)
Krafty Kuts (UK)
Kubus & Bang Bang
Benjamin Bates
Mason & The Maker - Live
Jesse Voorn

Latin Vibes The Island EditionRob Boskamp
Quinten de Rozario
Cleon Macnack
Sandeep
Skez
Silverius

TWSTd
100% Isis
Le Clic - Live
Jason & The Argonauts - Live
Michelle Sars
Vincenzo de Bull
Quin Live
Richard Parker & Zomar
Sandrien & Carlos Valdes
Timbalism
Tim Nieburg
Kostas Hom
Herr Arter
Melon
Jamie Lie A Kwie

Exprezz & The Happy Tribe (Chill Out)
mister A.D. (aka Ambient Daan)
Stefano Richetta
Crystina
Paul Jay Live
Angelo

In totaal negen stages dus, volgepropt met een bonte stoet aan artiesten, van techno tot house, van hiphop tot progressive, van lounge tot latin en bovenal ijzersterk. Want artiesten als Alex Under, Pascal FEOS, Krafty Kuts en James Lavelle zijn dit jaar nergens anders op een Nederlands festival te bewonderen. Tel daarbij de drie uur durende set van Michael Mayer op, en het lijdt geen twijfel dat 29 juli bij velen in de agenda komt te staan.

De vooraf aangekondigde Early Bird actie is al beeindigd, kaarten voor dit festival kosten nu 35,- (ex.fee) en zijn te koop bij Ticketbox, Free Record Shop, www.reserveerkaarten.nl en bij de reguliere voorverkoopadressen, die je op de Rockit Open Air website kunt vinden. Het kan niet anders: Het wordt ROCKEN de 29ste juli, daar op de Maarsseveense Plassen.



ZATERDAG 29 JULI
ROCKIT OPEN AIR
MAARSSEVEENSE PLASSEN
HERENWEG 53, MAARSSEN (UTR)
OPEN VAN 11.00 TOT 23.00 UUR
Entree: 35,- ex fee
Zie voor meer info: www.rockitopenair.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws