Beach Rugby

Partyscene Redactie | 19 juni 2006
headlines

Komende weekend is het weer tijd voor een lekker potje rugbyen. Zwetende mannen die elkaar vastgrijpen op de meest vreemde plaatsen. Rollend door het zand terwijl ze de bal proberen te bemachtigen.

RugbySinds 2000 wordt het Beach Rugby Festival georganiseerd op één van de mooie eiland in de Waddenzee. Het Festival vind ieder jaar plaats op het strand van Ameland.

Rugby is misschien wel de meest mannelijke sport die er bestaat, hier wordt er niet achter een balletje aangehobbelt. Nee, bij rugby gaat het er een stuk harder aantoe.

Op verschillende plaatsen over de gehele wereld wordt op eigen wijze beachrugby gespeeld. Het Ameland Beach Rugby Festival is een van de voorlopers op het gebied van het beachrugby wereldwijd en is met 118 teams en 5400 bezoekers in 2005 wellicht het grootste beachrugby evenement ter wereld!

Beachrugby op Ameland wordt gespeeld met teams van 7 tegen 7 en nog eens maximaal 3 wissels die, net als in het ijshockey, tijdens het spelen voortdurend mogen wisselen. De wedstrijd duurt slecht 2 x 6 minuten en finales 2 x 7 minuten.

De kosten om mee te doen aan dit festival zijn € 150,- per team, dit is inclusief alle belastingen, een rugby bal, gratis toegang ,voor alle leden van het team, tot de beachparty’s tijdens dit weekend en een souvenir voor het team.

Wil je meer info over het beachrugby festival, meedoen of naar zwetende, rennende mannen kijken, klik dan HIER.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws