Ronde om Texel

Partyscene Redactie | 12 juni 2006
headlines

In 28 jaar tijd is de Zwitserleven Ronde om Texel uitgegroeid tot ‘s werelds grootste catamaranevent. Ieder jaar strijden meer dan 600 catamarans rondom Texel om de eer. Het doel? Zo snel mogelijk rond Texel varen.

Door de jaren heen is de Ronde om Texel een meerdaags event geworden, met 4 dagen vol van zeilen voor de kust van Texel en een bezoekers aantal waar je U tegen zegt. Er komen naar dit event zo’n 15.000 bezoekers en dat maakt het een behoorlijk spectaculair en groots event.

Ronde om TexelIn 1978 is de Ronde om Texel voor het eerst georganiseerd. Tijdens deze eerste Ronde voeren 84 catamarans uit, waarvan er 68 the finish haalden. Hoe het event tot stand is gekomen? Een paar leden van de Kustzeilvereniging hadden het leuke idee om met hun catamaran rond Texel te varen. Toen dit gelukt was is er van het één het ander gekomen en besloten ze een jaar later er een echt event van te maken.

In eerste instantie van de Ronde geen wedstrijd, maar een prestatietocht, het ging hier om de prestatie die je zou leveren en niet om wie er als eerste over de finish ging.

Al vanaf het begin af aan was dit event een enorm succes, en nu in 2005 lijkt het steeds maar door te groeien.

Dit grootste event gaat woensdag 14 juni van start, wil je meer info over de Ronde om Texel? Kijk dan op www.roundtexel.com .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws