Basement Jaxx & meer

Partyscene Redactie | 9 juni 2006
headlines

Gotan Project: electronische tangoOp 22 juni staan de heren van Basement Jaxx achte de decks. Ze zijn in Nederland om het voorprogramma van Robbie Williams te verzorgen en wilden graag een intiem feest geven in de Amsterdamse popzaal. Tijd dus voor een funky verzameling van fijne muziek met een stevige beat.

Door de jaren heen verliet en Britse duo het pad van deep-house en onstond het typische 'Basement Jaxx geluid'. Het is energiek, paniekerig en psychotisch zoals te horen is op de eerste singles 'Fly Life' en 'Set Yo'body Free'. Felix en Simon lieten zicht zich sterk  beïnvloeden door soul, jazz, reggae, house en samba, maar ook door een flinke hoeveelheid pure Britse traditie, zoals punk en rave.

Een week later staat Gotan Project op de bühne. 11 april verscheen hun nieuwe album, getiteld Lunatico. Het is de opvolger van het debuut La Revancha Del Tango uit 2001. Dit album zorgde voor een opleving van de tango sound en is nog steeds veelvuldig te horen in strandtenten en hippe cafe’s. Dankzij de mix van traditionele tango sounds en elektronischea beats is een erg lekker en dansbaar geheel ontstaan.

En eind van de zomer, op donderdag 24 augustus, kan je ook nog gaan genieten van de Audio Bullys. Een mooie preparty voor Mysteryland zaterdag 26 augustus!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws