Mono

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

En in de 11 heeft de organisatie eindelijk een waardig onderkomen gevonden. De club op de elfde verdieping van het TPG-gebouw heeft bewezen een van de meest vooruitstrevende nachttempels van Amsterdam te zijn. Met trots presenteert Mono dan ook de eerste editie aldaar, met niemand minder dan Audio Werner in de hoofdrol.

Als er n manier is om in de minimal-scene op te vallen, dan is het door op nummer 1 te staan van de Berlijnse Groove Magazine chart. Audio Werner flikte het vorig jaar met zijn twelve inch Zwrtshak Drive. Artiesten als Richie Hawtin, Guido Schneider en Ricardo Villalobos zijn niet voor niets helemaal weg van de muziek die deze Keulse minimalist aan de lopende band uitbrengt op labels als Perlon, Hartchef en Trapez. Zijn live-set is eveneens niet te versmaden. Met zijn ritmische grooves geeft Audio Werner het minimalgenre een fris en housey gevoel. Dat willen we horen op Mono!

Het Mesjokke DJ-team is begin dit jaar gevormd tijdens een zeven uur durende slachtscne in het Nijmeegse Doornroosje. Mood Engineer Brent Roozendaal belandde daar samen met Mono-resident achter de decks van de kleine zaal. Terwijl Vitalic in de grote zaal stond te beuken en Joost van Bellen zijn rauwheid over Nijmegen uitstortte, brachten Brent en Aron hun eigen zaal tot een zinderend kookpunt. De magie van die marathonset was zo overweldigend, dat beiden besloten hun muzikale banden flink aan te trekken en vaker te draaien onder de naam Mesjokke DJs. In de 11 warmt het tweetal de boel op zoals het hoort: roosterend boven een zacht vuurtje.

Boris Werner en Lauhaus sluiten af met een enerverende set zoals we die van ze gewend zijn. De Monoresidents bewezen vorig weekend nog in Arnhem aan elkaar gewaagd te zijn. Tijdens hun set op de Mono stage van Free Your Mind passeerde veel eigen werk de revue, naast tal van ander zeldzaam klikwerk waar je het water van in de mond loopt. Het illustere duo weet als geen ander hoe je met een paar geluiden per beat een dansvloer in beweging brengt. En vanavond gaat de 11 voor de bijl.

Maar Mono zou Mono niet zijn zonder een gezonde dosis ironie. Die is dan ook te vinden in de speciale toilet-area, die gehost wordt door hoe kan het ook anders Looserclub. Dit illustere concept vond zijn oorsprong in Vaaghuyzen, waar Boris Werner iedere maandag achter de bar stond en zijn vrienden uitnodigde de grootste kutplaten achter elkaar te mixen. Dit was natuurlijk lang voordat hij definitief doorbrak als international vermaard deejay... maar om die tijd van struggle en strife nog eenmaal te eren, gaan Looserclub oldtimers Julien Chaptal (van Le Clic), de Jordanees-Canadese Karla Houser en Vaaghuyzen-goeroe Steso nog n keer laten zien hoe goed kutmuziek kan zijn. Met Boris Werner als mc: Looooooseerrrrr! komt het helemaal goed. Ofzo.



Zaterdag_10 juni
MONO
Live: Audio Werner (Hartchef, Perlon, D)
DJs Boris Werner & Lauhaus (Remote Area, NL), Mesjokke DJs (Aron Friedman & Brent Roozendaal) | Toilet area: Steso, Julien Chaptal, Karla Houser.
VJ K&F | Entre 10 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws