PS Interview: Roy Avni

Partyscene Redactie | 2 juni 2006
headlines

Roy AvniTekst: Frank Böhm

PS: Wat vind je van Holland?

Het is klein genoeg om relaxed te kunnen leven en groot genoeg om genoeg mogelijkheden te creëren. Daarnaast is het uiteraard erg makkelijk om van stad tot stad te komen zonder er vakantiedagen voor op te nemen haha.

PS: Waarom ben je Electronation gestart?

Er was geen feest waar ik me echt thuis voelde, dus ik ben zelf wat begonnen en van het één kwam het ander. Zo is het langzaam gegroeid.

PS: En waar staat Electronation voor?

Respect voor muziek, voor elkaar, innovatie en het belangrijkste: heel veel plezier.

PS: Wat vind je van de Nederlandse dancescene?

Ik vind het erg leuk om feesten te organiseren in Nederland maar in het algemeen merk ik dat het erg moeilijk is om iets nieuws of aparts opgestart te krijgen. Mensen houden graag vast aan het oude, en het is erg moeilijk om support te krijgen voor iets onbekends. Maar daardoor wordt ik wel extra gemotiveerd. Het publiek is erg kritisch en cynisch, en nieuwe dj’s moeten er erg hard aan trekken om door te breken hier, ook als ze erg goed zijn. Dat is in België anders, daar krijg je eerst het voordeel van de twijfel en wordt je daarna pas beoordeeld.

Roy AvniPS: En hoe is de scene in Kiev, waar je onlangs bent begonnen met het organiseren van Electronation?

Kiev is geweldig, de mensen zijn nog niet zo verwend, hebben veel energie en staan nog overal open voor. Er zijn nog niet zoveel overheidsregeltjes en je kan dus veel makkelijker een spontaan feest neerzetten. De Sound Planet, de club waar Electronation nu plaatsvindt, heeft een steengoed geluidssysteem en super belichting. Een geweldige plek voor te gekke feesten, alhoewel de wodka natuurlijk ook helpt haha.

PS: Heb je nog andere plannen voor het buitenland?

Morgen, op zaterdag 3 juni, gaan we naar Hamburg! Terry Toner, Pablo Lamberti, Nauta, Losoul en Smash TV gaan optreden in een oud theater waar een bijzondere sfeer hangt. Als het feest aanslaat dan starten we een vaste avond daar. Daarnaast hosten we elk jaar op Groove City een zaal, een hoogtepunt elke keer weer. En ook in Engeland komen we regelmatig, zoals in Londen met Dave Clarke.

Roy AvniPS: Wat vind je van de explosief gestegen populariteit van minimal de laatste tijd?

Hypes interesseren met eigenlijk niet, tegen de tijd dat de media ermee aan de haal gaat is het publiek alweer een paar stappen verder. Minimal, waar heb je het over? Mensen moeten altijd alles in hokjes stoppen, dan is het weer minimal, dan electro. Het gaat gewoon om de muziek die gemaakt wordt, het is een vorm van expressie, en zolang het interessant en relevant is dan ben ik tevreden.

PS: Tenslotte, wat zijn je plannen voor de komende tijd met Electronation?

Heel erg druk, zoals altijd. Een paar hoogtepunten zijn de 2 dagen op Dance Valley, ben heel erg trots op de line up, met o.a. Dominik Eulberg, Afrika Bambaataa en Modeselektor. Verder ons 4 jarig bestaan in Paradiso op zaterdag 22 juli, ben gek op deze locatie, en ook hier een vette line up met o.a. Oliver Huntemann, Zoo Brazil en Johannes Heil. Daarnaast onze Rex Electronation live avond elke 2 maanden in de Sugar Factory. Ook is op KinkFM onze radioshow elke week 5 uur lang te beluisteren, erg leuk om te doen!

Morgen is er, naast de editie in Hamburg, ook een editie van Electronation in de Effenaar te Eindhoven, met optredens van Caz, de Groove Addicts en Billy Nasty. Entree slechts 8,-! Meer info op www.electronation.nl 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws