Voltt Open Air

Partyscene Redactie | 2 juni 2006
headlines

NDSMAls locatie is voor de oude NDSM scheepswerf aan het IJ gekozen. Dat betekent voor dit festival geen gras maar een industrieel terrein. Het voormalige scheepswerf, het uitzicht over het water en de skyline van Amsterdam vormen samen een aparte setting voor dit intieme techno event. Er zal vroeg op de dag begonnen worden met de minimalere techno sound en opgebouwd worden naar een knallend einde om 23.00. Dus van de elektronische beats van Canadees Jeff Milligan naar de abstract geluiden van Troy Pierce en van de funkende beats van Marco Carola naar de gefreakte techno van Berghain en Cocoon resident Andre Galluzzi.

Ook Der Dritte Raum is voor het eerst sinds tijden weer eens in Amsterdam te bewonderen. Velen kennen hen van klassiekers als Hale Bopp en Trommelmaschine, maar de heren hebben zeker niet stilgezeten de laatste tijd. Hun onlangs verschenen album Der Kleine Korg Und Das Echo is wederom van hoge kwaliteit en hun unieke sound gaat moeiteloos met de tijd mee. Daarnaast zal de Chileense Dandy Jack een live optreden verzorgen. Dandy Jack behoort samen met Luciano en Villalobos tot de absolute smaakmakers van de zogenaamde Chileense sound waarin de Zuid Amerikaanse ritmes en percussie de boventoon voeren.

De volledige line up:

Live on stage:

  • Dandy Jack (Perlon, Santiago)
  • Der Dritte Raum (Resopal, Frankfurt)

Dj’s:

  • Andre Galluzzi (Cocoon, Berghain,Berlin)
  • Jeff Milligan (Revolver,Background, Toronto)
  • Marco Carola (Domino, Zenit, Napels)
  • Troy Pierce (M-nus, Underline, Berlin)
  • Bart Skils (Voltt, Traffic, Amsterdam)

Bij slecht weer wordt het hele event trouwens naar de grote scheepshal op het NDSM terrein verplaatst en worden de enorme schuifdeuren opengezet zodat iedereen droog onder het dak kan staan. Kaarten doen slechts 17,50 en zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar bij Outland Records, Killa Cutz, Concerto, Midtown, Rushhour in Amsterdam, Confused in Den Haag, Trancentral in Haarlem, Plato te Utrecht, Rare Records in Eindhoven en Triple Vision in Rotterdam. Verder online via www.ticketbox.nl. Er zijn 3000 tickets beschikbaar.

Meer info @ www.voltt.com, www.ndsm.nl & www.bartskils.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws