Q-dance presents: Inqoming

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De naam InQoming doet in eerste instantie misschien vermoeden een muzikaal platvorm voor beginnende djs te zijn. Het concept is echter alles behalve een veredelde dj-contest waar huiskamertalenten zich in de kijker kunnen draaien. InQoming is in het leven geroepen om relatief onbekende artiesten de mogelijkheid te bieden hun draaikunsten of studiovlijt aan een groot publiek te tonen. Artiesten die al enige tijd of nog maar net werkzaam zijn in de dancescene, draai-ervaring hebben opgedaan en platen hebben geproduceerd, maar nog niet doorgebroken zijn.

In het verleden vindt elektronische muziek zijn oorsprong voornamelijk in Engeland, Duitsland, Nederland, Itali, Frankrijk, Belgi, Amerika en Scandinavi. Dance heeft zich de afgelopen tien jaar echter als een olievlek over de wereld verspreidt en ieder land heeft tegenwoordig een eigen scene met bijbehorende artiesten. Door de opmars van het internet zijn de communicatiemogelijkheden toegenomen en de landsgrenzen vervaagd. Daarnaast hebben de technologische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat iedereen met talent en wilskracht thuis muziek kan produceren. Dance is meer dan ooit een mondiale en universele muziekstroming, maar heeft in veel gevallen ook een uniek en eigen karakter.

Het is een feit dat het bulkt van het talent en creativiteit in de dancewereld, maar het probleem is helaas dat het zich vaak onder de oppervlakte manifesteert. Q-dance wil met InQoming een voortrekkersrol vervullen en deze ongeslepen diamanten uit de anonimiteit halen door een podium te bieden om hun muziek en visie op grote schaal te delen met anderen. Het zijn namelijk vaak deze verborgen talenten die muziek met een open mind benaderen en deze van vernieuwende invloeden voorzien. Q-dance is van mening dat de scene zonder deze muzikale progressie geen lange houdbaarheidsdatum heeft en beseft zich ook dat er vanuit het publiek de behoefte bestaat aan nieuwe talenten en sounds. InQoming is daarom een concept waar zowel het publiek, de artiesten als de scene de vruchten van zal plukken.

De line-up van InQoming zal deels bestaan uit onbekende namen en deels uit artiesten met grotere naamsbekendheid. De een heeft een eigen label, de ander is populair in eigen land en sommigen organiseren al geruime tijd feesten. Het neerzetten van een dergelijke line-up vereist lef en doortastendheid, want bij het gros bezoekers zal de optredende artiesten nog niet bekend in de oren klinken. De optredende artiesten waar Q-dance zijn oog op heeft laten vallen, hebben misschien uiteenlopende muzikale achtergronden en smaken, maar delen wel eenzelfde eigen en unieke kijk op muziek. Alle hardere dancestijlen zullen aan bod komen tijdens InQoming jump, hardstyle, NRG, hardtrance, industrial techno, hardcore, etc en de optredende artiesten maken wat Q-dance betreft aanspraak om tot sterren van de toekomst uit te groeien.MAINWORLD
Thilo & Evanti (Elusive)
Dee-D (www.hrdstl.nl)
Live: Headhunterz (Scantraxx Recordz)
DJ Driver (Poland)
A-Drive (Endless Trip / Special Recordings)
D-Block & S Te-Fan (Danamite)
Trilok&Chiren (Mythica Records)
DJ Dazzler (www.djdazzler.nl)
Dr. Rude (Masters of Hardcore)

UNDERWORLD
Jeff Amadeus (Squat Records, UK)
DJ Atmospherik (Streetparade, CH)
DJ Dragan (DJs Records)
Rico (Extranza)
Playboyz (Danamite)
Xenobite (Elusive)
Da Pauli (www.dapauli.nl)

INQOMING 15 juli 2006 Outland Rotterdam
Kaarten voor INQOMING zijn vanaf zaterdag 3 juni verkrijgbaar bij TicketOnline en via alle filialen van TicketBox en kosten 10 euro. Aan de deur zijn kaarten voor 15 euro verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws