Jummy Jummy in the Tummy

Partyscene Redactie | 2 juni 2006
headlines

Als je denk aan een zomerse avond, dan denk je al gauw aan buiten zitten, hapjes eten, wijn drinken en tot diep in de nacht met vrienden op het terras genieten van de zomer.

Welke hapjes zijn nou beter dan Tapas. De meest zomerse hapjes die er zijn. En om je alvast een zetje in de goede richting te geven krijg je hier het recept van een lekkere zomerse tapa, ook als voorgerecht is dit erg lekker. Bovendien het is simpel te berijden, zelf vooraf.

Mini Quiche met Geitenkaas

  • 2 eieren
  • 25 gr. boter
  • 4 sjalotten in ringetjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 plakken diepvries bladerdeeg
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 beker crème fraîche demi
  • 125 gr. zachte geitenkaas
  • 150 gr. Hollandse geitenkaas
  • muffin vorm(en)

QuicheWarm de oven voor op 200 ºC.

Laat de boter in een koekenpan smelten en bak hier de sjalotjes met de suiker op een laag vuur op. Laat de sjalotjes ongeveer 8 minuten bakken tot ze een mooie gouden kleur hebben.

Bekleed de afzonderlijke muffinvormpjes met het  bladerdeeg en beleg de randen met spek. Wil je een vegetarische versie maken, laat dan de spek gewoon weg.

Klop de eieren los met de crème fraîche, voeg hier de gebakken sjalotjes en de twee soorten geitenkaas aan toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het mengsel in de met bladerdeeg bekleedde vormpjes.

Zet het in de over en bak de mini quiches in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Een lekkere tapa voor bij dat lekkere wijntje tijdens die heerlijke zomeravonden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws