NL – BE

Partyscene Redactie | 31 mei 2006
headlines

Nid & Sancy

Na een vuige aflevering van Club Filth in de NDSM staat 9 juni de crème de la crème van de Belgische en Nederlandse electropop, discopunk en synthrock scène paraat in een mooie opstelling. Overladen met een gigantische nieuwe hoeveelheid ubercoole anti-WK zomerhits zal gastheer en resident dj Joost van Bellen het spits afbijten, visueel ondersteund door de Godfather van de Nederlandse VJ’s 00-Kaap. Dat is alvast 1-0!

Vroeg in de nacht, al om kwart voor 1, staat het legendarische pop duo Arling & Cameron voor het eerst sinds 5 jaar weer op het podium. Arling & Cameron waren ooit winnaar van de Nederlandse Popprijs, verkochten wereldwijd honderdduizenden cd’s tot het noodlot toesloeg op een tournee door Spanje. Door een overstekende hond op de snelweg verloor de chauffeur de macht over het stuur, de bus sloeg meermalen over de kop en Richard Cameron brak zijn rug. Einde A&C....? Na vijf jaar is het duo weer de studio gedoken en heeft een prachtig album gemaakt, overlopend van de nodige meefluit deuntjes tot nieuwerwetse rete strakke electropop. In 11 doen ze dus hun eerste optreden na jaren welke meteen de première van hun nieuwe album is. Hifi Underground is een geweldig album geworden, we zijn superblij dat A&C juist Rauw uitkozen voor dit exclusieve optreden. De score? 2-0!

Maar dan staat het Gentse duo Nid & Sancy op het toneel, keiharde zware analoge synths, de smerigste gitaargeluiden en bevlogen teksten, een helse elektronische lawaaimachine, overdonderend en top-of-the-bill. Hun album Talk To The Machine is een agressieve mood swinger die zich op de rand van Rock’nRoll en Dance beweegt. 2-1!

Als de vetste slagroom op deze wafel sluit het inmiddels wereldberoemde dj duo De Glimmers de boel af. De Glimmers zijn echte Rauwdauwers, ze draaiden al op de derde Rauw ooit, toen nog niemand ze kende. De Glimmers reizen met hun gigantische mobiele muziek bibliotheek de hele aardkloot af, van Barcelona naar Buenos Aires, van Tokyo naar New York, en dan nu eindelijk weer eens in Amsterdam. Afgelopen Miami Winter Music Conference stonden ze op de voorpagina van DJ Magazine en maakten ze remixen van onder andere Bloc Party, Roxy Music, New Order, Cowgum en The Killers. De eindscore: 2-2!
Wat een opstelling! Wat een wedstrijd!
Meer info @ http://rauw.meubelstukken.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws