Pinkpop

Partyscene Redactie | 31 mei 2006
headlines

Pinkpop is Nederlands oudste en bekendste popfestival. Al 36 jaar lang, wordt Pinkpop tijdens Pinksteren gehouden.

Pinkpop werd voor het eerst in 1970 op de Pinkstermaandag gehouden, toen op 18 mei, in Geleen. Pinkpop betekend eigenlijk, heel toepasselijk, Pop met Pinksteren. En het is dan ook logisch dat het ieder jaar tijdens Pinksteren plaatsvindt.

PinkpopIn eerste instantie was Pinkpop een festival dat maar één dag duurde, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een meerdaags event in Geleen.

Vanaf 1976 kwam er de festivalcamping bij en pas sinds 1988 wordt het festival gehouden op de alom bekende locatie waar het nu nog steeds gehouden wordt, Megaland in Landgraaf (Limburg). Sinds 1994 is het terrein, Megaland, zelfs in de handen van de organisatie.

Ook dit jaar zal Pinkpop natuurlijk weer spectaculair worden, met Nederlandse artiesten zoals Bløf en Opgezwolle en internationale artiesten waaronder Nelly Furtado, Blood Hound Gang en Red Hot Chili Pepers. Dat zijn dus heel wat hele bekende namen die dit jaar op Pinkpop zullen spelen!

Een spetterend Pinksterweekend dus, 3 dagen vol met goede muziek en lekker feesten met al je vrienden en met mensen die je nog nooit van je leven hebt gezien!

Pinkpop is hét festival waar je echt bij moet zijn!

Klik HIER voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws