Vlaggetjesdag

Partyscene Redactie | 29 mei 2006
headlines

Aanstaande zaterdag, 3 juni is het tijd voor vlaggetjesdag in Scheveningen. Een jaarlijks terugkomend festival om de komst van wel hele speciale bezoekers te vieren.

vlaggetjesdagVlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat ieder jaar de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Ook dit jaar wordt de komst van de nieuwe haring natuurlijk weer gevierd! Wees gerust, want er is meer te doen dan haring eten, ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen meer dan genoeg te doen.

Op Vlaggetjesdag is er in Scheveningen enorm veel te doen. Er wordt gedanst, gedronken, gegeten (héél véél haring), maar je kunt ook genieten van orkesten, muziekkorpsen, miniatuurschepen en verschillende demonstraties van allerlei vissoorten, rondvaarten. Veel verschillende dingen dus, om een beetje uit te wijden, wat dacht je van oude ambachten bekijken of de verschillende ouderwetse klederdrachten te bewonderen.

VlaggetjesdagOok voor kinderen zijn er veel dingen te doen, ze kunnen bijvoorbeeld meeoden aan Oud-Hollandse Kinderspelen, brandweer auto’s bekijken en er komen verschillende artiesten.Zelf de dames onder ons worden niet vergeten, want er zijn leuke “dingen” te zien. Wat dacht je van mannen in uniform van de Koninklijke Marine…Niet slecht!!!

Vlaggetjesdag is gratis toegankelijk en voor iedereen. Gewoon een leuke dag en heb je genoeg van alle ambachten en koren? Dan kun je altijd nog een wandeling over het strand maken of gewoon het centrum van Den Haag in.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws