PS Interview: D-Rashid

Partyscene Redactie | 24 mei 2006
headlines

D-RashidTekst: Frank Böhm

PS: Wie is D-Rashid?

Ik ben Rashid Sahib, ben 29 jaar oud woon, ben geboren en getogen in Amstelveen. Tegenwoordig woon ik in Amsterdam. Van origine ben ik grafisch vormgever, waar ik ook voor gestudeerd heb. Maar de laatset jaren ben ik voornamelijk bezig muziek te produceren wat goed gaat, er komen 2 releases samen met Rishi Bass op het Big Boss label en een andere release op het label van Gregor Salto, G-Rex. Verder draai ik door het hele land op leuke feesten zoals Latinsounds in het Paard in Den Haag en Chicks & Boys in club Noa in Leeuwarden. Verder ben ik ook creatief directeur van A-Venue waarmee we o.a. het populaire Salsa Lounge en Latinvillage organiseren.

PS: Waar ging je als puber altijd uit?

Haha!.Jeetje lang geleden zeg… toen ik 18 was ging ik naar de RoXY op zaterdag- en zondagavond. Ik vond altijd een super tent, leuk décor en een coole sfeer. Vooral de zondag had mijn smaak van muziek, US Garage werd er gedraaid door Joost van Bellen en Groovemaster Johnson. Dope platen van dj Spen en Masters at Work knalden uit de boxen!Deze op house uit New York geïnspireerde avond had echt soul en dat wilde ik ook gaan draaien.

Salsa LoungePS: Hoe ben je dan als dj begonnen?

Mijn broer Mo, oprichter van A-Venue, kocht 9 jaar geleden een café in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam en noemde het 'Madeliefje'. In die tijd een populair en trendy café waar het super druk was elk weekend. Mo wist dat ik een muziek liefhebber was en vroeg aan mij of ik wilde komen draaien. Ik draaide voornamelijk 80’s classics zoals platen van de de SOS Band en D-Train. Na een jaar begon ik house platen te kopen. Ik kreeg de kans om in Raffles te draaien, dat was toen een heel populaire tent om te draaien. Ze waren zeer tevreden over mij waardoor ik resident werd van de zaterdagavond.

PS: En hoe ben je vervolgens begonnen met het organiseren van feesten?

Mijn broer Mo had op woensdag in café Madeliefje een Salsa avond en dat liep super, elke week was het weer een gekkehuis! Toen kwamen we op het idee om een keertje een SalsaLounge te organiseren in de bovenzaal van de Escape. Na vijf edities die allemaal uitverkocht waren gingen we op zoek naar een grotere locatie, dat werd Hotel Arena. Daar hadden we namelijk twee zalen tot onze beschikking. Mo hoste de salsa zaal en ik hoste en verzorgde de muziek de Latinhouse zaal. In het begin moesten mensen erg wennen aan het Latinhouse concept; het was toen misschien te vernieuwend. Maar na een jaar liep het helemaal storm in die zaal, niet normaal hoe druk het daar op een gegeven moment was! Salsalounge loopt nog steeds super; elke editie zijn we uitverkocht.

Salsa LoungePS: Deze zomer organiseer je voor de tweede maal Latin Villag. Wat kunnen we verwachten?

Vorig jaar was super, alles klopte: de mensen, de muziek, het geluid, het eten en het weer! Dit jaar wordt de ultieme Latin droom nog mooier! We hebben mijn grote held, dj Gregory, geboekt. Deze man heeft vijf jaar geleden een hele nieuwe richting van latinhouse gecreëerd. We hebben ook een nieuwe area, namelijk San Fran Bounce! Hier heerst een relaxte, laidback latin sound. Mooie San Fransico house met een scheutje Latin en bossa. Resident van deze area is Randy Vicious. En goed nieuws voor de dames: een groot gedeelte van het Latin Village terrein zal high-heel prove zijn!

PS: Klinkt goed! Hoe was de eerste editie van Salsa Lounge onlangs in Rotterdam?

Echt wicked! 2600 man die compleet los gingen in de Now&Wow. Omdat SalsaLounge altijd uitverkocht is in Amsterdam konden heel veel Rotterdamers niet komen en dus wilden we een feest geven in Rotterdam. We hadden op deze avond Mayumana geboekt die met 15 man een percussie show gaven tussen de set van mij en Gregor Salto. Het dak ging er af! Zondag 10 september is er weer een Salsalounge in de Now&Wow. Ik kan niet wachten!

PS: Waar zou je nog wel eens willen draaien?

Ik heb altijd de droom gehad om in New York te kunnen draaien.Maar 2 jaar geleden was ik daar op vakantie en het uitgaansleven viel zwaar tegen.Was wel naar club Cielo  geweest van een kennis van mij genaamd Nicolas, dat is wel een leuke club. Ze hebben zelfs prijzen gewonnen voor de beste club van NYC. Het is een relatief kleine locatie met dik geluid, leuk publiek en bekende dj’s zoals Little Louie Vega en Francois K. Daar zou ik heel graag nog eens willen draaien. 

Salsa LoungePS: Wat vind je van het huidige party klimaat in Nederland?

Goed, alleen vind ik dat de meeste nieuwe feesten zijn gebaseerd populaire dj’s in plaats van een leuk concept.Ik zie te veel feesten met een mooie flyer waar het alleen op bekende dj’s is gebaseerd.

PS: Noem eens een groot verschil met vroeger in de dance scene?

Vroeger had je meer vaste clubavonden in discotheken, tegenwoordig zijn er meer feesten van verschillende externe organisaties in een discotheek.

PS: Voor welke collega uit de dance heb je veel respect en waarom?

Gregor Salto: deze Haarlemse dj & producer heeft het niveau van (Latin) house een niveau of tien omhoog gekrikt, daar heb ik echt respect voor. Zijn nieuwste track Bouncing Harbor is niet normaal, het klinkt zo vet, van die coole electronische jaren 80 sounds met een dikke Latin beat, wow! Dit word de nieuwe super hit van Gregor!

PS: Ga je zelf nog veel uit naast je eigen feesten en het draaien?

Ik ga vaak naar Arc in de Reguliersdwarsstraat, een mooie tent en super cocktails!

D-RashidPS: Welke act/dj zie jij deze zomer doorbreken?

Randy Vicious, Rishi Bass en dj Jeroenski. Deze mannen hebben latin tot in hun tenen, de latinhouse producties die ze maken zijn erg goed. Vooral Jeroenski’s wicked beat gaat echt een commerciele knaller worden! Wil je een voorproefje horen check dan www.latinvillage.nl bij de latin tracks.

PS: Als je een feest mocht geven, ongeacht de realiseerbaarheid ervan, hoe zou dat eruit gaan zien?

  • Locatie: De Dam in Amsterdam
  • Line up:
  • Kenny ‘Dope’ Gonzales feat. India
  • Roger Sanchez (salsa set)
  • Tito Puente
  • D-Rashid feat Little Louis Vega on percussion & Santana on guitar
  • Met een Function one geluidsset

Dit zou mijn droom feest zijn!

D-RashidPS: Tenslotte nog wat stellingen:

-Party organisatoren zouden meer samen moeten werken in plaats van tegenwerken

Klopt, maar concurrentie is ook goed, zo houd je elkaar scherp en worden nieuwe concepten ontwikkeld. 

-De latin/party markt is verzadigd in Nederland

Als iedereen hetzelfde gaat doen wel. Het valt me op dat veel feesten elkaar nadoen en dezelfde dj's boeken. Wees creatief, durf een risico te nemen, dan hebben we geen last van verzadiging.

-Nederland is een voorbeeld op dancegebied voor andere landen

Zeker! Nederland heeft qua sound en events zeker een voorbeeldfunctie voor andere landen. Vooral als je kijkt naar feesten zoals Sensation en een festival wat puur op latin is gebasseerd zoals LatinVillage. Dat is ongekend in het buitenland.

Meer info over Rashid vind je op www.drashid.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws