Gipsy lifestyle

Partyscene Redactie | 22 mei 2006
headlines

Leven in een rijdend huis of liever nog een huifkar. Wie oh wie is dat? Komend weekend is alweer het 10e International Gipsy Festival.

Gipsy, Sigerni, Roma of Sinti, vele woorden zijn er voor Zigeuner. Meestal negatief afgeschilderd als dieven, maar vaak ook weer geromantiseerd. Het zigeunerleven blijft een mysterie voor veel mensen. Wanneer je op straat loopt in Italië en kleine Zigeuner kinderen komen langs gerend houdt iedereen ineens heel stevig zijn tas vast. Terwijl wanneer we denken aan de klassieker “De Klokkenluider van de Notre Dame” wilden we dat ook wij zoals Esmeralda konden leven.

GipsyMysterieus of niet, het Gipsy Festival is een heel leuk event waar je de leuke, gezellig en met name de muzikale kanten van het Zigeuner leven mee kunt maken. Muziek zoals de Gipsy Kings ze maakte, maar ook nostalgische muziek.

Zigeuner muziek is uit het hart gezongen en gespeeld en verteld het verhaal van een leven zonder thuis.

Wil je ook meer te weten komen van de Gipsy cultuur? Op zondag 28 mei vindt het International Gipsy Festival plaats in de Interpolistuin in Tilburg. De tuin is open vanaf 13.00, en om 14.00 zal het eerste optreden beginnen. Het festival duurt tot een uur of 18.30, wil je meer informatie over de kaarten en de route, dan kun je kijken op www.gipsyfestival.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws