Platten Peter

Partyscene Redactie | 19 mei 2006
headlines

Steelz

De dj die de avond opent is Steelz. Hij is 25 jaar en draait sinds zeven jaar zijn plaatjes op (privé) feestjes, waarbij Deep Dish en Sander Kleinenberg zijn grote voorbeelden voor hem zijn qua muziek en uitstraling. Maar ook op  grotere feesten, in o.a. Barcelona en op de radio heeft hij achter de decks plaatsgenomen. Verder zijn er sets van hem de ether in geslingerd via  Fresh FM en ID&T radio.

PS: Waarom en wanneer begon je met draaien?

Rond mijn 13e zette ik m’n eerste plaatje op. Dit omdat niemand anders op het feestje toen een plaatje op durfde te zetten.

PS: Wat was je beste feestje tot nu toe?


Koninginnedag 2005 in een antikraakpand op de Singel in Amsterdam. Ik stond met m’n draaitafels voor het open raam. Daar draaide ik 9 uur lang, vanaf 17.00 toen de zon nog volop scheen, tot diep in de nacht. Geweldig!

PS: Nog aparte anekdotes?

Ik draaide op een oudjaarsfeest in 2005 met een slecht geaarde installatie. Elke keer als ik een metalen gedeelte aanraakte van de decks kreeg ik een heftige schok. Nadat er champagnekurken op de fader knoppen waren gezet was t probleem grotendeels opgelost.

PS: Wat kan men verwachten van je op 26 mei?

Diepe dirty progressive & electro edged house!

FlowNa Steelz is het tijd voor dé back2back set van Sandrien & Flow. Floris is 29 en werd op zijn achtste al gegrepen door muziek waardoor hij een brede muzieksmaak heeft ontwikkeld. Draaien deed hij reeds in Paradiso, op het strand van Bloemendaal en op veel (illegale) (after)parties in en om Amsterdam. Zo was hij medeorganisator van het beruchte Palingkraam kelderfeest in 2005. Zijn nieuwste productie zal op een promo cd in Duitsland verschijnen, en zijn remix voor Liebe ist Cool is ook bijna af.

PS: Waarom en wanneer begon je met draaien?

Ik kom uit een dorp en vond de muziek die overal gedraaid werd vreselijk. Ik besloot daar wat aan te doen. Dat was een jaar of vier geleden.

PS: Wat was je beste feestje tot nu toe?

Dat was op een feest dat ik met m'n vriendin en een vriend organiseerde. De locatie was een grote kelder van een leegstaand kantoorgebouw, en het heette heel melig Palingkraam. Wat wel bleek te werken want ik word er nog over aangesproken en niemand is de naam vergeten. Toen ik draaide was het was al ochtend, iedereen was heerlijk vertieft, het was bloedheet en donker in de kelder en het ging los. Zo hoort het.

PS: Nog vage dingen meegemaakt?

Ach, nee. Het gebruikelijke. Achterlijke verzoeken (‘heb je ook wat van Jan Smit?’) en dronken mensen die aan je apparatuur gaan zitten, erg irritant.

PS: Wat kan men verwachten van je tijdens De Schillenhut?

Ik draai met Sandrien en daar heb ik erg veel zin in. Ik vind haar één van de beste dj's van Amsterdam. Ze denkt niet in hokjes en draait gewoon wat zij lekker vindt, van diepe minimal tot gierende acid. Ik ga daar dus in mee en we zien wel hoe het loopt. Ik ben van plan een aantal eigen nummers te draaien en voor de rest zal er veel nieuwe dansbare funky minimal langskomen.

SandrienZoals gezegd draait Floris een sessie met Sandrien. Ze is enthousiast, weet altijd feilloos de crowd aan te voelen en schotelt hen het beste uit de minimal, acid, electro en (deep) techno platenbakken voor. Naast draaien op festivals als Dance Valley, 5 Days Off, Awakenings en Rockit Open Air is ze resident (en mede organisator) bij de MAD fuiven. Bij Vreemd @ Sugar Factory en Full Spectrum is ze ook vaste klant. Verder draaide ze na de Gouden Kabouter Awards in Paradiso en won ze er zelf één dit jaar. In het buitenland wordt ze ook opgemerkt, ze heeft al meerdere malen in clubs in Duitsland en Spanje (Sonar 2005) gestaan. Ze omschrijft zichzelf als: een beetje vreemd, maar wel MAD, ambitieus, idealistisch, sociaal, gevoelig, oftewel een echte vis!? Daar zou je zo op reageren als het een contactadvertentie was toch?

PS: Hoe ben je begonnen je met draaien?

Ik ben in 1999 begonnen met draaien nadat er een feestje op Terschelling was in het vakantiehuisje waar we met een groep sliepen. Die jongens hadden hun draaitafels meegenomen. Die dag erna werd ik vroeg wakker en ging ik zelf achter de draaitafels staanomdat ik het wel interessant vond. Vanaf dat moment was ik verslaafd. Mijn eerste residentie volgde na drie kwart jaar, dat was in de Blitz op de Reguliersdwarsstraat. Die bestaat helaas al een tijdje niet meer...

PS: Wat was je beste gig en waarom?

Ik heb niet 1 beste gig, er zijn er wel meerdere geweest waar ik een goed gevoel aan over heb gehouden. Bijvoorbeeld de Fellini in Barcelona samen met Carlos Valdes omdat het dak eraf ging en omdat de mensen super waren. Innercity afgelopen jaar, dat was echt een te gekke ervaring met een top publiek en goede response. De Border Community feesten in Panama omdat ik daar met mijn favoriete DJ's en producers (o.a. James Holden, Superpitcher, Petter, Nathan Fake) kon draaien. En zo zijn er eigenlijk nog wel veer meer fijne feesten waar ik fijne herinneringen aan heb!

PS: Nog aparte dingen meegemaakt?

Ik heb wel eens een keer gedraaid op een feest waar een groepje jongens bij iedere plaat die ze vet vonden hun schoenen uittrokken en er mee in de lucht gingen zwaaien. De beste anekdote, toen was ik zelf niet aan het draaien maar ik stond ernaast, was toen iemand aan de DJ booth ging hangen, waarna vervolgens de hele DJ booth naar beneden viel. Er was een tien minuten lang geen muziek. Iedereen heeft het wel overleefd trouwens.
PS: Wat kunnen mensen van je verwachten in Club Magazijn?

Dat hangt meestal een beetje van de energie van de avond af, maar ik denk (diepe) pumpin’ minimal, met hier en daar wat acid en electro shots.

Platen PeterAls afsluiter van deze speciale avond in Club Magazijn zal vanuit Frankfurt de nieuwe sensatie en afterkoning  van de beruchte Vinylbar & U60311 langskomen: Platten Peter. Deze 22jarige draait zijn hand niet om voor 17 uurs sets, waarbij alle soorten muziek binnen het techno spectrum voorbij komen. Nieuwe platen en oude krakers, het maakt niet uit als de zaal maar los gaat! Je moet hem horen en zien om het te geloven…

PS: Hoe ben je begonnen je met draaien?

Eind jaren 90 kreeg ik interesse in electronische muziek. Vanaf dat moment begon ik met mijn hobby die al snel een passie werd: draaien. Ik begon in kleine kleine clubs en bars in en om Frankfurt. En met succes gelukkig. Hierna begon ik met wat vrienden feesten te geven:  www.feierwire.de oftewel Earuptions! Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de Vinylbar en U60311 waar ik resident ben geworden. Andere plekken waar ik vaak draai zijn Tanzhaus West, Pop,Glow en Cantina Buen Barrio.

PS: Wat was één van je beste optreden en waarom?

Het Museumsuferfest 2005. Dit is een cultureel evenement in het centrum van Frankfurt in de zomer. Enkele duizenden mensen gingen uit hun dak, en de stage waar ik stond was één van de grootste met het hardste geluid haha. Het beste was nog dat iedereen danste, niet alleen de clubbers. Dames van dik in de veertig gingen net zo los als twintigers. Geweldig om te zien, en ook ’s avonds ging het nog lang door.

PS: Nog aparte verhalen?

Tja er gebeuren veel rare dingen als mensen samenkomen en helemaal uit hun dak gaan…

PS: Wat kan het Nederlandse publiek van je verwachten 26 mei?

Hopelijk een ‘out of control party’ haha! Muzikaal gezien zal het van minimal tot en met groovy techno lopen, met een constante funky flow erin. Ik let de hele avond goed op de crowd en pas m’n set aan de sfeer aan.   

Hier vind je een uitgebreid report van de Cocoon club en Vinylbar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws