GBBR - PiepInJeOor versus Orkapot

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De organisaties hopen hiermee iets aparts te kunnen brengen wat mensen uit zowel de hardcore, techno, tekno als de acid wereld zal aanspreken.

Zowel GBBR als Orkapot geeft haar underground getinte feesten in Jongerencentrum Dynamo in Eindhoven, maar dat is dat is ook n van de weinige overeenkomsten tussen beide organisaties. Qua muziekstijl en publiek verschillen zij nogal van elkaar. Door de gemeenschappelijke uitvalsbasis en de contacten die daar ontstonden tussen de vrijwilligers, kwam het idee voor een samenwerking tot stand. In Dynamo is ruimte en de mogelijkheid om evenementen te organiseren van 100 tot 700 man voor alle jongerenculturen die Eindhoven rijk is en met deze samenwerking willen beide organisaties proberen een tussenweg in te slaan tussen de diverse muzikale werelden van de hardcore-, acid-, techno- en tekno-scene. Beide organisaties zullen een zaal voor hun rekening nemen en daar hun eigen invulling aan geven, zowel qua muziek als qua aankleding.

PiepInJeOor // Hardcore - Darkcore - Terror Schranz

Net als in de jaren 90 organiseren de vrijwilligers achter GBBR weer hardcorefeesten in Dynamo. De hoofdzaal is deze keer het domein van PiepInJeOor. Naast de Italiaanse topper The Destroyer (D-Boy Records) en niemand minder dan Partyraiser (Hellbound), zal de regionale top acte de presence geven en de speakers laten bulderen. De bekende loepzuivere, strakke en oorverdovende harde geluidssystemen zullen Dynamo weer flink op zijn fundering laten trillen en de naam PiepInJeOor eer aan doen.

LINE-UP:
The Destroyer (D-Boy Records, IT)
Partyraiser (Hellbound)
The Vizitor (Pendeho Records)
A-dronix (GBBR, Planet Hardcore)
Sceletor (Shadowblaster)
Antrax (GBBR)
The Provider (GBBR, BeterKomJeNiet)
Endonyx vs. Mikehell (MOH, Nature One)(schranz-set!)

VISUALS BY:
Doogoston, Enzo & Two-Cups-of-Coffee

ORKAPOT // ACID - TECHNO TEKNO

Orkapot neemt je weer mee op een avontuurlijke ontdekkingreis. Een reis van de prille roots van de hedendaagse techno-scene, langs de roemruchte jaren 89-93 tot ver in de glorieuze toekomst van de techno. De Orkapot zaal is n groot experiment met pure onversneden techno, beukende tekno en freaky acid. Hier hoor je de platen die deze bekende Eindhovense DJs nooit eerder voor het grote publiek hebben durven draaien. Een tandje harder dan normaal worden je oren hier medogeloos blootgesteld aan de meest wrede stukken vinyl.

LINE-UP:
Lamot (Orkapot, Adapter)
Solid Decay (Orkapot, Common Good Records)
D=P+CER (Orkapot, Zodiak Commune)
Bor (Orkapot, U-Niks)

TALENTZ // FREESTYLE

Geheel in de traditie van de Stamphal feesten die GBBR twee keer per maand organiseerd, is er op deze special edition ook weer een zaal gereserveerd voor de lokale talenten die een kans verdienen en die de echte liefhebber zeker een keer gehoord moet hebben. Samen met de onbeproefde combinatie van hardcore, tekno, techno en acid en de experimenten in de Orkapot-zaal, maakt deze Talentz ruimte dit feest tot een evenement waar je het onverwachte kunt verwachten! De keuze uit de ingezonden demos is gemaakt en de drie winnaars zijn toegevoegd aan de line-up.

LINE-UP:
Phasor (Stamphal, Total Rampage)
Eye-con (Stamphal, Pinksterpar-T)
L-Roy (new talent)
Fintex (Stamphal)
Unicorn vs. Schizophrenic (new talents)
X-orcist (Stamphal)
Syco Illness (new talent)
Miser-e (Stamphal, No Nonsense)
Orcko (Stamphal)

LOCATION:
Dynamo , Catharinaplein 21 , Eindhoven

TIME:
21.00-04.00

INFO:
www.gbbr.nl
www.orkapot.nl

TICKETS:
Kaarten kosten 12.50 Euro en zijn niet meer online te bestellen, maar wel nog verkrijgbaar bij de locatie zelf. De pasjes die nodig zijn om de Stamphal-feesten in Dynamo te kunnen bezoeken zijn NIET nodig voor dit evemenent!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws