Ratio? met The Freaks, Melon en Steffi op 25 mei in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

... en daarnaast ook nog artiesten als Ark & Soundhack tijdens het Ratio? Weekend liet overkomen, zijn we terug met wederom een "firtstimer". Ditmaal zullen niemand minder dan de "Freaks" voor het eerst op Nederlandsche bodem optreden. En dat doen ze niet alleen: met Stella Attar (vocals), Jonny Rock (guitar) en Sascha Darroch Davies (drums), zal het producers duo Luke Solomon en Justin Harris fragmenten laten horen van hun nieuwe album "Psych!", wat later dit jaar uitkomt.

Het is een tijdje stil geweest rond de "Freaks" en dit is niet voor niets geweest. Naast het nieuwe album "Psych!" (alweer het vierde studio album) heeft het duo ook twee producties onder haar hoede genomen voor het nieuwe album van vocalist en house legende Robert Owens. Andere producers als Rob Mello, Dixon, me en Kirk Degiorgio werken ook aan dit album mee. Het is niet de eerste keer dat de Freaks samen werken met de groten der aarde. De floorfiller "Turning Orange", die in 1999 uitkwam, werd mede geschreven en ingezongen door Dave Lee, beter bekend als Joey Negro. Daarnaast runt Luke, samen met Chicago Don Derrick L. Carter, het gerespecteerde kwaliteitslabel "Classic Music Company", waar producers als DJ Sneak, Chris Nazuka, Chez Damier, Herbert, Blaze en Gemini al eerder hun platen op uitbrachten. Beide heren brengen ook nog eens solo onder allerlei verschillende pseudoniemen hun producties uit en zijn graag geziene DJ's in top clubs over de hele wereld.

Dat de Freaks niet van gisteren zijn moge dus duidelijk zijn, ze houden er een indrukwekkende discografie op na en artiesten als The Streets, Riton, Telepopmusik, Isole, Chicken Lips, Human League en Markus Nikolai zijn al eens door hun remix molen getrokken. Daarnaast zijn hun onorthodoxe avantgarde funk tracks terug te vinden op toonaangevende labels als Large, Pagan, 20:20 Vision, Phono, Guidance, Classic, Seasons en Playhouse. Na meerder malen te zijn afgewezen door de "Majors", hebben Luke en Justin in 1999 besloten om samen het label "Music For Freaks" op te starten, om zo een platform te creren voor hun eigen muziek maar ook voor "like-minded souls". De eerste vier releases, van de "Freaks" zelf, werden toegejuichd door pers en DJ's wereldwijd. Die tracks vormden gelijk de basis voor de nu al als classic aangemerkte "Beat Dairies" album, door Mixmag (UK) omschreven als "the creative future of dance music".


The Freaks...

Voor het derde album "The Man Who Lived Underground", waar de megahit "The Creeps" opstond, is het duo meer gaan werken met live elementen en muzikanten. Dit album was de kruiwagen naar de Freaks als voltallige band met een spetterende live show. Na de al eerder genoemde namen, die in de 11 aanwezig zullen zijn, hebben ook 012 aka Iz (vocals), Rub (bas) en Robert Owens (vocals) aan het nieuwe Psych! album mee gewerkt. Op dit moment leggen Luke en Justin de laatste hand aan het album dat al drie jaar in de maak is. Na tien jaar produceren, is Psych! een reis van creativiteit door muziek, een baanbrekende reflectie van de elektronische dansmuziek van vandaag.

Voor meer informatie en de eerste "snippets" van het nieuwe album, ga je naar www.musicforfreaks.com

De bekende DJ, labelbaas en promoter Steffi zal deze avond ook haar entree maken in de 11. Steffi is sinds 1995 niet meer weg te denken uit de Nederlandse dance scene. Nadat zij in 1998 vanuit het zuiden van Nederland naar Amsterdam kwam, begon ze de enige electro clubavond die ons land toen kende, "Elechicks". Dit concept werd niet alleen in thuishaven Mazzo een groot succes, ook andere locaties als Paradiso, Melkweg, Doornroosje, Effenaar en 013 vielen voor de experimentele pompende Disco & Electro van deze dame.

In 2000 is Steffi samen met producer Dexter het label Klakson begonnen. Vanaf de allereerste release belanden de releases in internationale top tien lijstjes van mensen als; Laurent Garnier, DJ Hell, Andrew Weatherhall, The Advent. Miss Kittin, The Hacker, en ga zo maar door. Dave Clarke en Playgroup hebben de eerste release, van Dexter zelf, dan ook op hun mix cd's gezet. Labels als Mute, Ministry of Sound, City Rockers en Fabric klopten aan voor compilatie aanvragen. Ondertussen is het label met artiesten als, Dexter, Fastgraph, Mesak, Duplex, Seymour Bits, Putsch 79 en Mr. Cisco, een volwassen label met hoog aanzien in de internationale muziek wereld.

Naast haar label is Steffi zich meer gaan concetreren op haar DJ skills. Haar muziek is niet te omvatten in stylen, maar met de typering smerig en sexy het beste te omschrijven . Je kunt haar terug vinden in toonaangevende clubs door heel Europa. Zoals in Duitsland, waar ze onlangs nog de Panoramabar, Week12end club en Robert Johnson op haar kop zette. In Amsterdam blijft ze ook nog altijd actief met o.a. haar nieuwe concept Chi in de Paradiso en verschillende feesten zoals Boem Tsjak in het Pakhuis Wilhelmina.

Voor meer informatie ga je naar www.klakson.nl en www.3voor12.nl/djsteffi

Organisator Melon zal deze avond ook nog achter de "wheels of steel" duiken. Melon, onlangs getekend door het bekende Duitse Kompakt agentschap, heeft ook niet stil gestaan. Naast zijn Ratio? feesten, zal deze zomer ook zijn label "Ratio?music" gelanceerd worden. Ook Melon is een graag geziene gast in binnen en buitenland. Zo heeft hij bijvoorbeeld een residentie met Tobi Neumann in de Berlijnse club "Week12end". Zijn eerste single op het Ratio?music label zal samen met een Shinedoe remix deze zomer nog in de platen winkels te vinden zijn.

Voor meer informatie en de eerste previews van het Ratio?music label,
ga je naar www.melon.nl

Donderdag_25 mei Hemelvaartsdag
Ratio?
Live: The Freaks (Music for Freaks, London)
DJs Melon, Steffi (Klakson)
Entree: 10 euro | 11_ben_jezelf_pashouders 8 euro

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws