Ter land, in de lucht en....Te water....

Partyscene Redactie | 15 mei 2006
headlines

Wat krijg je als je 40 teams van amateurs, een platform, de Maas en 40 zelfgemaakte ‘vliegtuigen’ bij elkaar optelt? De eerste Red Bull Flugtag in Nederland.

Op 21 mei 2006 organiseert Red Bull de eerste Red Bull Flugtag in Nederland. Bij de meeste van ons zit de Red Bull Air Race van 12 juni vorig jaar nog vers in het geheugen geprint. Deze keer zijn het echter niet de 10 beste piloten van de wereld die het luchtruim rond de Erasmusbrug onveilig zullen maken. Nee, deze keer zullen 40 teams zich vanaf een platform, bij de Rotterdamse Veerhaven de Maas instorten in de hoop zo ver mogelijk te vliegen met hun vliegtuig.

FlugtagHeb je als klein kind altijd al gedroomd van een loopbaan als piloot? Dan is dit je kans om je vliegkunsten te tonen aan heel Nederland. De bedoeling is om in een zelf gebouwd vliegtuig, een zo groot mogelijke afstand af te leggen in de lucht, om vervolgens vlekkeloos op het water te landen. De eindbeoordeling ligt bij een strenge jury die de zelfgemaakte ontwerpen op vliegpotentie, creativiteit en techniek beoordeelt.

De moeilijkheid ligt hem voornamelijk in het bouwen van het vliegtuig, hierbij moet rekening worden gehouden met de wind, zwaartekracht en thermieken.

Maar lukt het jouw team om een goed ontwerp te maken en het vliegtuig de lucht in te krijgen dan maak je kans om hele leuke prijzen te winnen. Prijzen zoals een training met een F-16 piloot van de Nederlandse Luchtmacht, een duo-parachutesprong en meer.

Behoor je tot een van de 40 teams met het meest veelbelovende design, dan hoor je uiterlijk 1 april of je het vliegtuig kunt gaan bouwen.

Ben je enthousiast geworden? Je kunt je inschrijven op www.redbullflugtag.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws