Sugar Weekender

Partyscene Redactie | 11 mei 2006
headlines

Best Kept Secret is een agency uit Londen dat zich zo’n vier jaar richt op het promoten van goede kwaliteit en artiesten vanuit de hele wereld. ameDe wortels van Best Kept Secret liggen in de zwarte muziek, als funk, soul, jazz, blues, disco. Nu is dat meer uitgebreid naar house, broken beat, electro en future jazz. Een weekender is een typisch Brits verschijnsel, waarbij een lang weekend veel gefeest wordt en waarbij ethiek, energie en creativiteit centraal staan. Onder de naam Best Kept Secret Weekender neemt deze agency een heel weekend lang de programmering van de Sugar Factory over, met internationale en nationale artiesten, die niet zo heel vaak in Nederland te bewonderen zijn.

Best Kept Secret zet op donderdag 8 juni met het Duitse duo Ame gelijk al hoog in. Frank Wiedemann en Kristian Beyer hebben het afgelopen jaar een goede naam opgebouwd met hun releases en het diepe en donkere synthetische geluid en de emotionele beats maken overal veel indruk. Het debuutalbum werd uitgebracht op het Sonar Kollektiv label van Jazzanova.

De Franse dj en producer Pepe Bradock is vrijdag de hoofdgast. De man leidt al jaren een teruggetrokken bestaan en heeft zich nooit iets aangetrokken van trends in zijn land. Zo deed hij begin jaren negentig niet mee met de Franse hype van de discohouse van artiesten als Daft Punk en Bob Sinclar. Pepe bleef altijd zijn eigen ding doen, waardoor hij een uniek geluid heeft ontwikkeld, met atmosferische house. Ook zijn remixen voor Blaze, Gotan Project, Cassius en Alex Gopher zijn niet te versmaden.

Met Fat Freddy’s Drop wordt het zaterdag in ieder geval een feestje. De reggaeband uit Nieuw Zeeland weet iedereen tot een dansje over te halen met hun dub en reggae en pepe bradockhun album Based On A True Story is het best verkochte album aller tijden in hun thuisland. Ben er vroeg bij, want het optreden begint al om 21.30 uur. Daarna staan dj’s Antal en Nick Matthews achter de draaitafels. Antal staat met Rush Hour en Kindred Spirits in Nederland al jaren vooraan als het gaat om underground dance, waarbij ook de zwarte muziek de kern vormt. Nick Matthews is oprichter van Best Kept Secret en heeft zich met zijn passie voor broken beats, soul, funk, deep house en abstracte hiphop op de kaart gezet.

Zondag is de Sugar het domein van WickedJazzSounds. Phil Horneman heeft Quantic uitgenodigd om een dj-set te komen doen. Quantic is al jaren de cut ’n paste master uit het Britse Brighton.  Met zijn label Tru Thoughts is hij verantwoordelijk voor een fikse lading releases van intelligente breaks. Tweede gast is saxofonist Nathan Haines, ook uit Nieuw Zeeland. Nathan speelde in het verleden al met artiesten als Blur, Da Lata, Bugz In The Attic, Xpress 2 en Masters At Work en zal deze avond improviseren over de beats van Phil Horneman.

Je kunt iedere dag een kaartje kopen. De prijzen variëren per dag van 9 euro tot 15 euro. Voor 33 euro kun je echter ook een speciale pas kopen, waarmee je vier dagen lang over naar toe kan.

Partyscene mag per dag 2x2 kaarten weggeven. Kijk hier om mee te doen.

Kijk voor meer info op www.bestkeptsecret.uk.com of op www.sugarfactory.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws