Twisted Arthouse: where house meets art

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voor de eerste editie op zaterdag 20 mei hebben ze gekozen voor de thuisbasis in Utrecht, Club Monza. In de nabije toekomst zal Twisted 3Some zich verder specifiek gaan focussen op vaste concepten per locatie, verschillend van andere concepten op andere locaties.

De naam Twisted Arthouse zegt eigenlijk genoeg. Diepere kunst zal haar intrede doen in het anders zo commercile dance circuit. Talentvolle kunstenaars uit Nederland krijgen de mogelijkheid om kosteloos hun kunstwerken te vertonen op het evenement, maar krijgen ook de kans om hun kunsten live tentoon te stellen aan het bezoekende en dansende publiek in de Monza. Door het gehele pand zullen kunstenaars hun werk tonen of werk creren en is iedereen in staat om mee te kijken en zo te voelen wat er omgaat in een kunstenaar. De VJs zullen aan de hand van cameras proberen het werk te vangen en in verwerkte versie weer terug naar voren te laten komen via de beeldschermen. Onder kunst verstaat de organisatie in dit geval alles wat geproduceerd is door een creatief persoon waarin hun hart ligt en met groot technisch vernuft vervaardigd is. In andere woorden zijn zowel schilders, beeldhouwers, fotograven, toneelacteurs (groepen) als computerkunstenaars van harte welkom. De enige voorwaarde die gesteld wordt, is dat de kunstenaar een talent moet zijn die met veel passie zijn of haar werk of kunsten komt tonen. Voor deze editie van Twisted Arthouse zullen de volgende kunstenaars het concept vormgeven:

Leon Keer www.leonkeer.com -live painting / expositie
Camilio van Lenteren [urlwww.Camiliovanlenteren.artolive.nl[/url] -live performance / video-art / installatie
Jan Kees Helms www.jankeeshelms.nl /www.deeez.nl -foto expositie
Ally Grelling www.alygrelling.nl -opblaasbaar sculptuur
Erik Groen www.robob.nl -interactieve installatie



Naast deze artistieke kant is er natuurlijk nog ruimte voor de uitgaanskant en is het nog steeds de bedoeling dat elke bezoeker op de dansvloer eindigt om heerlijk uit zijn dak te gaan op de beste houseklanken die de bezoeker zich kan bedenken. De kunst moet een prominente plek innemen in de aankleding en in de sfeer van dit evenement. Los gaan in een artistieke omgeving, mee laten voeren door de ambiance en genieten van de DJs. Kortom een knaller van een bijzondere avond.

Een passende line up voor deze avond die tevens past bij de locatie is gevonden in de vorm van Lucien Foort, Fedde le Grand, Youri Donatz, JR-Dallas, DJ Peddo en DJs Mamas Funky Flow. Beneden in de grote zaal zal de spits afgebeten worden door de in het oosten van het land zo populair zijnde JR-Dallas die onder andere een residentie geniet in Club Lunatics in Enschede. Na deze funky DJ zal Fedde le Grand de CD spelers overnemen. Fedde le Grand vroeger bekend in Utrecht vanwege zijn vroegere residentie in Brothers te Bunnik, maar nu vooral door zijn opzwepende producties en vette optredens tijdens evenementen als Sneakerz en Housequake. De swingende Surinamer en bovenal top DJ, Lucien Foort zal de avond doen shaken! De Twisted 3Some resident heeft al meerdere malen laten zien dat hij thuis hoort op de Twisted 3Some evenementen en zal ook ditmaal bewijzen dat hij terecht een van de hotste DJs is in Nederland. Uiteindelijk zal Youri Donatz de avond afsluiten. Ook deze DJ is lekker aan het produceren en weet de beste vibes neer te zetten. Dit heeft hij onder anderen bewezen op feesten als Grand Cru, Sneakerz en Absolutely Fresh. In het verleden is hij resident geweest in Las Palmas en in de Norma Jean. Nu is het tijd dat hij de tent gaat rocken in de Monza op Twisted Arthouse. De eerste helft van de avond zal Phloris de DJs begeleiden met super vette percussie waar menigeen trommelaar jaloers op kan zijn. De tweede gedeelte van de avond verwacht Twisted 3Some nog een bijzondere gast die met haar blaasinstrument en ervaring de hele zaal plat zal krijgen.

Kortom een avond met de beste vibes, supersfeer, mooie entourage, kunst en cultuur, maar vooral met een hoop losgaande partyfreaks!

Meer informatie is te vinden op www.twisted-3some.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws