The Knife

Partyscene Redactie | 1 mei 2006
headlines

The KniveDe meningen over hun onlangs verschenen album ‘Silent Shout’ zijn verdeeld. Voor sommigen is het niet om aan te horen vanwege de vocals van Karin Dreijer, maar voor anderen nu al een van de sensaties van het jaar.

The Knife is een Zweeds duo wat naast eerder genoemde Karin uit Olof Dreijer bestaat. Broer en zus dus. Doordat de 6 jaar oudere Karin al vroeg het ouderlijke huis verliet duurde het tot ’99 voordat er werkelijk sprake was van een goede muzikale band en er de eerste producties verschenen op hun eigen label Rabid Records. Hun stijl is het best te beschrijven als een mix van minimale trance, goth en electro-pop. Een soort van depressieve Cindy Lauper meets Tiga.

Het duo geeft zelf aan geïnspireerd te zijn door oude ambient techno als Plastikman, Carl Craig en Derrick May. Ook rekenen ze The Horrorist tot hun favorieten. Enigszins zwartgallig en met een fascinatie voor het occulte en bovendien altijd nogal vreemd afgebeeld op foto’s. "Als we konden kiezen om geen foto’s te doen, deden we dat" zegt Karin. "Maar dat is helaas onmogelijk. Daarom kiezen we ervoor om uit te beelden waarvoor onze muziek staat." Olaf omschrijft het image van het album als "koud, donker en suggestief. Als we er met onze gewone gezichten op staan, verwoest dat de illusie van onze muziek. Daarom verkleden we ons." Wil je zelf oordelen over het nieuwe album van The Knive en/of de video van 'Silent Shout' eens bekijken, kijk dan hier .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws