11.2jaar op 5 en 6 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Er is de afgelopen 2 jaar veel gezegd en geschreven over 11. Zelfs de New York Times en CNN maakten melding van dit eigenlijk niet zo Amsterdamse fenomeen. En die aandacht raakt eigenlijk gelijk de kern van de reputatie van 11; internationaal geprezen maar lokaal bij tijd en wijle verketterd of niet begrepen.

Toegegeven, we zaten -en zitten- er soms flink naast; niet iedereen eet goed bij 11 of weet berhaupt de onmogelijke weg ernaartoe te vinden. Toch nemen honderden mensen per dag wel de moeite, die steevast beloond wordt met ooohs en aaaahs over het uitzicht en de unieke ruimte.
In de club was er wisselend succes. Al snel na de opening werden we
in de hokjes hip en hot geplaatst, hoewel dat het allerlaatste was wat we wilden. En ook hier maakten we fouten: het deurbeleid was een nachtmerrie voor idealisten als wij en de programmering kende net zoveel blunders als geniale zetten. En als het dan eindelijk allemaal klopt en er staat een kolkende massa op 11 hoog uit zn dak te gaan, valt de stroom uit...Fouten maken mag gelukkig en dat vinden wij eigenlijk wel zo interessant. Bij 11 kun je die ontwikkeling duidelijk waarnemen en zie je het project naar een climax toegroeien. Want zeg nou zelf, waarom iedere dag een vast concept naleven als je de kans hebt om iedere dag iets nieuws te proberen?

Het zeer idealistisch gestartte 11 is met een kleine 700.000 bezoekers in twee jaar behoorlijk uit de hand gelopen. We ontvingen wereldwijd lof en enthousiasme over de ongelikte combinatie van gastronomie, nachtleven en hedendaagse muziek, kunst en cultuur. Het restaurant is nog steeds elke dag vol met blije eters en in de club staan wekelijks de nieuwste nationale- en internationale djs en live acts op de planken. Of je nou 82-jaar bent en komt voor een kop koffie en een stuk appeltaart of je bent 23-jaar en op zoek naar cutting edge minimal techno: je vindt het allemaal in 11. We bieden een waardevol tegenwicht binnen de huidige eentonige massacultuur: 11 is een project gestoeld op inhoud en de wil om een positieve bijdrage te leveren aan Amsterdam in plaats van het streven naar winst. Pretentieloos en ongelikt, its all about the stuff that matters.

Ondertussen is 11 druk bezig om nieuwe plannen en dromen te verwezenlijken, te beginnen met een nieuwe samenwerking met Platform 21 in de St Nicolaaskerk (Zuidas). Daarnaast gaan we onze functie als creatief platform en ontmoetingsplek verder uitbreiden. En we hebben alle vertrouwen dat dat gaat lukken in de ruim twee jaar die we nog hebben in het Post CS gebouw. Want vers van de pers: dit weekeinde bereikte ons het nieuws dat 11 tot 1 juli 2008 open mag blijven! 11.2jaar wordt dus niet alleen een feestje ter ere van onze verjaardag, maar tegelijkertijd een feestje vanwege het feit dat we nog maar halverwege zijn in plaats van bijna aan het eind. Je kunt dus nog wat van ons verwachten de komende tijd......



Vrijdag 5_mei
11.2jaar
Live: 2020 Vision Soundsystem feat. Ralph Lawson, Dubble D & Silver City (2020 Vision, UK), John Tejada & Justin Maxwell (Palette Recordings, USA)
DJ Richard Parker | Visuals by JuToJo (Berlin)
Video Installation Der Regenbaum by Johannes Braun and Jean Delouvroy
Entre 15 euro | Voorverkoop reeds gestart via 11, Outland, Killa Cutz en Concerto | Openingstijden: 22.30 04.00

Zaterdag 6_mei
11.2jaar
DJs Nuno dos Santos (360/Full Spectrum), Darshan Jesrani (Metro Area/Environ, NYC), Superpitcher (Kompakt, Kln) | Visuals by Citizen
Video Installation Der Regenbaum by Johannes Braun and Jean Delouvroy
Entre 15 euro | Voorverkoop reeds gestart via 11, Outland, Killa Cutz en
Concerto | Openingstijden: 22.30 06.00

Ter gelegenheid van onze verjaardag, zal er ook een speciaal vijf-gangen performance diner plaatsvinden waarbij de traditionele stoelen-en tafels even aan de kant geschoven worden. Hoe en wat er precies gebeurt, blijft nog even een verassing, maar dat het bijzonder wordt staat vast. Kaarten 45 euro (inclusief toegang tot het nachtprogramma) kunnen gereserveerd worden bij de receptie van 11.

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws