2 jaar 11

Partyscene Redactie | 25 april 2006
headlines

Vooral uit unieke uitzicht over Amsterdam, vanaf de 11e verdieping van het voormalige TGP Post gebouw spreekt uitermate tot de verbeelding. Dansen en eten met een fraai uitzicht. Wereldwijd ontving 11 lof. Sven Väth was er eens te gast en wilde er gelijk draaien en zelfs CNN had het over dit niet zo Amsterdamse fenomeen. 11 poster11 begon klein en idealistisch en wilde een waardevol tegenwicht zijn binnen de huidige eentonige massacultuur. En nog iedere dag groeit 11 verder.

Eigenaar en oprichter Lex Breet a.k.a. LX Pacific kijkt met enthousiasme terug op de eerste twee jaar. “Het was een heel te gek iets,” vertelt hij. “Niet alleen qua plek, maar ook wat inhoudelijkheid betreft. Ik zie het echt als een privilege om op die locatie iets te mogen doen. We bewandelen geen platgetreden paden en proberen altijd nieuwe dingen uit.” Vaak ging dat erg goed, maar af en toe zat 11 er ook flink naast. Er waren wat opstartproblemen, maar dat is vaak niet meer dan gewoon. Lex: “Natuurlijk waren er wat problemen. Je zoekt naar een vorm en het wordt uiteindelijk altijd anders dan je in eerste instantie in gedachten had. De komst van Olaf (Boswijk, programmeur van 11, red) heeft alles ook enorm versterkt.” Nu durft Lex wel toe te geven behoorlijk op de lijn te zitten waar hij tevreden mee is. “Het gaat goed zo. Nieuwe dingen zullen zich aan blijven dienen en als we kunnen, dan doen we er wat mee. Als het mogelijk is, dan brengen we in praktijk wat we willen. We doen dat gewoon en juist dat maakt het zo leuk. En het wordt nu ook gewaardeerd en opgepikt en dan zit je volgens mij op de juiste koers.”

En bij het varen van de koers van 11 moeten volgens de Amsterdammer ook de nodige risico’s genomen worden. “Je moet wel goed weten wat je doet en dan kun je van alles proberen. We hebben nu wel genoeg zelfvertrouwen om dat te doen. Soms pakt dat niet goed uit en dan weet je dat, maar soms blijkt iets ook helemaal te gek te zijn. Daar kom je alleen achter door dingen te proberen. Onze locatie is maar tijdelijk van aard en daar moet je dan een zo avontuurlijk mogelijk karakter aan koppelen.” En die tijdelijke aard duurt al heel wat langer dan hij in het begin had kunnen denken. Zojuist is bekend geworden dat 11 tot 1 juli 2008 open mag blijven in het Post CS gebouw. Lex: “Ik ben blij dat we er nog twee jaar kunnen zitten. We zijn daardoor langer in staat om ons verhaal naar voren te laten komen. We kunnen er ook meer dingen op af stemmen. De bekendheid is er nu wel en die wordt alleen nog maar groter. We krijgen nu ook aanbiedingen vanuit het buitenland om dingen bij ons te mogen doen. Kijk maar naar Sven Väth, die naar ons toe kwam met de vraag of hij hier zijn ding kon komen doen.”

Maar ook aan de komende twee jaar komt, waarschijnlijk, een eind. Erg rouwig is Lex daar niet om. “De plek is ongekend, maar als je iets lang doet, hoe mooi en te gek het ook is, dan raakt de sleet er in, dan is het verbruikt en is iedereen er geweest. Dat heb ik in het verleden al vaker meegemaakt. Vijf jaar is een mooie tijd om iets goed te volbrengen, dan heb je het goed gedaan en dan moet je verder. Anders word je een hekkensluiter in plaats van een koploper. Je moet koesteren wat is geweest.” Dat zullen we dan ook zeker doen. Feit is wel dat er een groots feestweekeinde voor de deur staat: 

Vrijdag 5 mei
11.2jaar
Live: 2020 Vision Soundsystem feat. Ralph Lawson, Dubble D & Silver City, John Tejada & Justin Maxwell en DJ Richard Parker. Visuals door JuToJo (Berlijn).

Zaterdag 6 mei
11.2jaar
DJ’s Nuno dos Santos, Darshan Jesrani (Metro Area) en Superpitcher. Visuals door Citizen.

Beide avonden beginnen om 22.30 uur en kaarten kosten 15 euro.

Voor meer info surf je nog even naar www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws