Programma Festival deBeschaving bekend

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 2 september vindt namelijk de vierde editie van dit unieke culturele evenement plaats in Leidsche Rijn. Uniek, omdat in de voorbereiding van het festival en op de dag zelf meer dan driehonderd vrijwilligers actief zijn, hetgeen voor een ontspannen en vrolijke sfeer zorgt. Uniek, vanwege de enorm gevarieerde en verrassende programmering, waarin naast veel muziek het combineren van verschillende kunstdisciplines centraal staat. Uniek zijn ook de gratis WCs, het gratis parkeren en het gratis water!

Meer dan vijftig optredens maken hun opwachting op de zes podia en op het terrein van Festival deBeschaving; een greep uit het ruime aanbod, beginnend met enkele Belgische topacts; Vive la Fte, Zita Swoon, Briskey en Rollznoyce. Ook zijn er sterren van regionale bodem te zien en te horen, zoals Grote Prijswinnaar Silence is Sexy en Spinvis, die met Special Guest dichter Simon Vinkenoog optreedt. Gem en the Gasoline Brothers ontbreken uiteraard niet in de line-up. Verder is er hiphop met Nederlandstalige raps van Osdorp Posse, Zweedse speed-garage-ska van Organic Square en brengt Soulvation een combinatie van heftige dance, warme soulvolle house en pop-minded songs. Kraak & Smaak besluit de avond in deBevlieging, waar ook de Lefties Soul Connection en The Polar Exploration Ship zullen schitteren. Op het podium van deBeleving spelen Combo di Conjo, Pete Philly & Perquisite, Miss Antarctica en hoor je folkrock uit Berlijn van de Transsylvanians. De volledige programmering verschijnt binnenkort op www.debeschaving.nl.


Zing, leef, lach, proef, dans, vlieg en bewonder!


Het festivalterrein verkennen is een belevenis op zich; zo worden bezoekers van de Dag Nacht Dierentuin in een hokje gestopt om te ervaren dat het hele leven draait om keuzes maken. De freakshow is een project van de Academie voor Popcultuur uit Leeuwarden en straattheatergroep Heiploeg staat altijd garant voor onverwacht vermaak met absurdistische trekjes. Een wandelingetje over de festivalmarkt behoort tot de mogelijkheden, evenals een spannende sessie in de Lasergame Experience of de ijzingwekkende Scream Machine! Er is een rariteitenkabinet, een popquiz met prachtige prijzen en, na 30 jaar opgestaan uit de dood staat zij weer op het podium: Frida, born to live! De dames van het Mobiele Naaiatelier maken op verzoek van een simpel kledingstuk ter plekke een flitsende outfit. Voor mensen die zich even willen terugtrekken uit het festivalgeweld, biedt de Beschaving diverse lounge areas om te genieten van een cocktail, n van de vele koffiespecialiteiten of een verfrissing van de Slushbus.

Zelf optreden kan ook op deBeschaving; voor iedereen (behalve bands) die zijn eigen 15 minutes of fame wil beleven, is er een Open Podium, waarop alles mag en alles kan. Deelnemers kunnen mailen naar [email]info@debeschaving.nl[/email] voor meer informatie.

Op 1 mei start de voorverkoop via www.debeschaving.nl. Kaarten kosten 25 ( aan de deur 30, kinderen tot 12 jaar gratis). Via de reguliere verkoopadressen (kijk op www.debeschaving.nl zullen de kaarten vanaf 1 juni verkrijgbaar zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws