Planet Rose & Full Spectrum present zgr Can

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Deze keer staan twee flink opkomende namen van een nieuwe lichting op het affiche.

De meest bekende van het tweetal talenten is de jonge zgr Can (aka Furry Nipples), een oorspronkelijk uit Turkije afkomstige Zweedse DJ en producer die zijn kunsten mag tonen op Plastica Red. Al zijn sprankelende producties en bruisende DJ-sets stralen van de creativiteit. Met zijn uit duizenden herkenbare geluid nestelt hij zich ergens tussen techno, progressive en minimal. Vanaf zijn debuut 12 Weightless, bewijst hij dat er ook in het Hoge Noorden prachtige progressive getinte house wordt geproduceerd. Soms gaat hij de richting uit van pure trance (Irony op Lost Language), dan weer lijkt hij te solliciteren naar een contract bij Border Community (Changed op Organized Nature) of komt hij voor de dag met ontzettend sterke techno (Mind Your Step op Truesoul). Het maakt zgr niet uit, zolang het maar goed is! Alle top-DJs (zoals Sasha, Tiesto, James Holden en Armin van Buuren) draaien graag een plaatje van hem en ook voor remixen doen de grote labels maar al te graag een beroep op meneer Can.

Habersham is afkomstig uit Atlanta, USA en ook hij is beslist een next big thing. Net als zgr Can is Habersham groot geworden in de traditionele progressive scene, maar ook voor een diepe minimal- of een strakke techno-set draait hij zijn hand niet om. En net als bij zgr Can krijgt men het laatste jaar ook daarbuiten mans kwaliteiten door. Habersham is in staat heel diep en melodieus en toch opzwepend te draaien. Check daarnaast beslist zijn krakers Dryspell, Into the M en zn remix van Parallel Realities: met afstand de mooiste plaat van 2005!!

Planet Rose's jubilerende DJ Pure (20 jaar in het vak) opent zoals altijd op vakkundige wijze. Nadat hij in zijn tienerjaren al regelmatig achter de decks te vinden was in de local army hangout in het zuiden van het land, pikte hij de draad weer op toen hij tijdens zijn studie in Nijmegen `per ongeluk` de decks overnam in caf de Plak. Zijn liefde voor de dansvloer zat er vanaf het begin in. Gestaag breidde hij zijn gigs en skills uit en werd al snel lid van de Synergy House Connection die met name in Oost Nederland eind jaren tachtig acidhouse tot een begrip maakte. DJ Pure was geboren en in 1993 was hij al te vinden in Brightons Zappclub en op feesten door heel Nederland. Vanaf het prille begin van zijn carrire reisde hij regelmatig naar Berlijn en keerde met bakken vol technovinyl in zijn bagage weer terug naar Nederland. Ook tourde Pure twee jaar met Ulanbator langs het Nederlandse clubcircuit. Verder werd hij een veel geziene gast op feesten in binnen en buitenland. Hij maakte zelfs een remix op het vermaarde Ninja Tune Label (UK).

Pure stond mede aan de wieg van de Planet Rose. Hier draaide hij door de jaren heen met veel nationale en internationale DJ`s en live-acts zoals: Jeff Mills, Dave Clarke, Claude Young, Neil Landstrumm, Steve Bicknell, Surgeon, Ben Simms, Acid Junkies, Remy en Steve Rachmad. Tot op heden is hij als resident-dj een constante en onvermoeibare factor voor de Planet Rose. Verder werkte hij mee aan een aantal multimediaprojecten van theatergroep het Witte Vuur. Ook internationaal is hij al jaren bijzonder actief. Zo verzorgde hij een jaar lang maandelijks een optreden in Parijs en zag zijn DJ koffer al menig vliegveld. Van Praag, tot Poznan, Brussel, Leipzig, Geneve en onlangs nog Boekarest. Vooral Berlijn is zijn tweede thuis. Hij draaide jarenlang regelmatig in Tresor, volgens velen de moeder van de technoclubs in Duitsland. Daarnaast was hij ook regelmatig `on air` bij bijvoorbeeld 3 FM, Radio FG, NRG radio en zijn er sets van hem te vinden op internet. DJ Pure ontwikkelde zich tot een begrip in het Nederlandse technocircuit en zal met zijn `funkin grooves and beats that make you bounce and shake` ook in de toekomst nog menig body en soul veroveren.

Planet Rose & Full Spectrum present zgr Can (Plejour, Truesoul, sw) + Habersham (Audiotherapy, usa) + Pure (Planet Rose)

Datum : zaterdag 13 mei 2006
Van : 23.00
Tot : 5.00 uur (geen toegang na 3.00)
Entree : 10,- (voorverkoop 8,-)

voorverkoop : Avondkassa Doornroosje en via www.doornroosje.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws