Djax Label Night

Partyscene Redactie | 13 april 2006
headlines

miss djaxDjax Records bestaat dit jaar 16 jaar en labelbaas en dj en producer Miss Djax bracht eind vorig jaar ook haar eerste album, Raw, uit. Rede temeer om weer eens een fijn feestje te organiseren. Dat gaat dus op paasavond gebeuren. “Ik heb al heel lang geen labelnight meer georganiseerd, want het is erg veel werk, maar werd het toch echt weer eens tijd,” vertelt Saskia Slegers a.k.a. Miss Djax. De rauwe en ongepolijste techno van Djax is vooral in het buitenland erg in trek, maar ook in Nederland lopen de nodige liefhebbers rond. Saskia: “Dat is altijd al zo geweest en dat is ook niet erg. De komende tijd ga ik in Nederland wel wat meer dj-sets doen en zullen ze me hier ook meer zien.” Op deze Djax Label Night zal ze zelf een live set doen.

Djax staat bekend om de stevige sound. Saskia: “Het hoogtepunt van het label ligt in het midden van de jaren negentig, qua techno en nederhop. Drie jaar geleden ben ik met de nederhop gestopt en nu doe ik alleen weer techno, waar ik ook mee begonnen ben. Ik doe het nu rustiger aan met het label en kan leunen op de bekendheid en de geschiedenis die ik heb opgebouwd. Que releases zit ik ook een stuk lager, iets van zes per jaar. Volgende week verschijnt de nieuwe 12” Inch van DJ Rush. Die heet Pussy Pop’n en er staat ook een remix op van mezelf.”

Naast het optreden van Miss Djax zelf zijn er ook optredens van Random XS, Mark Hawkins en Zero One. “Random XS is een duo dat er tien jaar geleden in de Effenaar ook al bij was. Een live act met pure acid, waarbij niets is voorgeprogrammeerd. Die horen gewoon bij een Djax label night. Verder komt Mark Hawkins draaien. Hij woont op dit moment in Berlijn, maar hij is een Engelsman en het boegbeeld van de UK techno. Je hoort wel de invloeden van de Berlijnse technoscene in zijn muziek. En de avond wordt opgewarmd door Zero One, ook lid van Random XS. Hij draait een minimale techno set, met invloeden van acid en electro. Het wordt een erg leuke avond en ik heb er erg veel zin in.”

Djax Label Night, Effenaar, Eindhoven

Zondag 16 april, van 23.00 tot 04.00 uur.

Kaarten kosten 10 euro.

Meer info vind je op www.djax.nl.     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws