T-Dansant verplaatst

Partyscene Redactie | 12 april 2006
headlines

Recent is Loveland door Stadsdeel Oud-Zuid op de hoogte gebracht van het feit dat voor een evenement als T-Dansant in het Okura Hotel een evenementenvergunning noodzakelijk is. Aangezien de organisatie bij de voorgaande 33 edities van T-Dansant in de afgelopen zes jaar met een andere regelgeving te maken had is deze procedure niet gevolgd.

Hierna is er uiteraard een intensieve lobby binnen de gemeente opgestart met als doel door middel van een versnelde procedure alsnog de evenementenvergunning rond te krijgen. Helaas bleek dit te kort dag want aanpassingen op zulke korte termijn in de procedures en vergunningen bleken helaas niet mogelijk.

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud Zuid heeft na uitvoerig overleg met de betrokken gemeentelijke instanties gisteren daarom besloten om T-Dansant in het Okura Hotel geen doorgang te verlenen. Overigens is een toekomstige samenwerking tussen het Okura Hotel en Loveland in het kader van T-Dansant hiermee niet uitgesloten. Er zijn plannen om de locatie in het najaar van 2006 alsnog aan te doen.

Ondanks de beperkingen vanwege tijdsgebrek en beschikbaarheid van locaties heeft Loveland op bijna wonderbaarlijke wijzebinnen enkele uren een prachtig alternatief gevonden. Het vijf sterren Hotel Krasnapolsky waar al vaker T-D's werden georganiseerd zal op 16 april aanstaande haar deuren openen voor het 6-jarig bestaan van T-Dansant. Het programma blijft ongewijzigd. Om dit mogelijk te maken wordt ten behoeve van de Jazz lounge een extra ruimte betrokken bij het evenement te weten de stijlvolle foyer op de eerste verdieping van het hotel.

Loveland betreurt de gang van zaken maar is van mening dat de nieuwe locatie niet onderdoet voor het Okura Hotel. Mensen die reeds een entreeticket hebben gekocht en deze mening niet delen kunnen uiteraard geld (excl. voorverkoop fee) terugkrijgen bij het voorverkoopadres waar het entreeticket is aangeschaft.

Hieronder een reactie van Loveland's Rutger:

PS: Hoe kan het dat jullie of Okura Hotel zelf niets wisten van deze vergunning?

Ik spreek niet namens het Okura Hotel. Maar wat betreft Loveland kunnen we zeggen dat de macht der gewoonte ons parten heeft gespeeld. In de afgelopen zes jaar ofwel sinds de eerste editie van T-Dansant zijn we nog nooit in een dergelijke situatie terecht gekomen omdat we altijd bepaalde procedures doorliepen die nu niet afdoende blijken te zijn voor stadsdeel Oud-Zuid. Het spreekt voor zich dat dit ons geen tweede keer zal gebeuren. Laten we het maar een vervelende les noemen!

PS: T-Dansant is uitverkocht toch? Geeft dat geen problemen aangezien in Krasnapolsky 400 personen minder kunnen vertoeven?

Het is volledig uitverkocht. Afgelopen week hebben we besloten de kaartverkoop in afwachting van het besluit van het Dagelijks Bestuur stop te zetten. Deze actie in combinatie met het 'schrappen' van de gastenlijst maakt doorgang in het Krasnapolsky mogelijk. 

PS: Schrappen van de lijst, daar zal je veel mensen niet blij mee maken. Maar het is niet anders. Wat wil je verder nog kwijt aan de lezers van Partyscene hierover?

We betreuren het zeer dat we last minute van locatie moeten wisselen. Loveland heeft sinds de oprichting 11 jaar geleden nog nooit problemen gehad omtrent vergunningen. Het feest aanstaande zondag wordt er echter niet minder om en het programma blijft dankzij een extra zaal ongewijzigd. De gelukkigen die een kaart hebben weten te bemachtigen krijgen absoluut de avond van hun leven. Tot slot willen we benadrukken dat we nog even goede vrienden zijn met het Okura Hotel en zelfs bezig zijn met plannen voor in het najaar. Hotel Krasnapolsky verdient veel lof aangezien zij zeer snel hebben geschakeld en het 6-jarig bestaan van T-Dansant onderdak hebben gegeven.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws