Het Haganum festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het Haganum festival, dat de liefde voor taal en de kracht van het woord centraal stelt, zet dan ook in samenwerking met Gemeente Den Haag zijn eerste schreden richting internationalisering van het programma-aanbod. Zo biedt het festival een gedeeltelijke Engelstalige programmering en een international meeting point voor de vele expats die Den Haag rijk is.

Verhalen, gedichten, songs, cabaret, theater en debat zijn de pijlers van het Haganum festival, dat op zaterdag 8 april voor de vijfde maal plaatsvindt. Tientallen bekende schrijvers, acteurs, dichters, singer-songwriters en cabaretiers geven acte de presence in het aloude Gymnasium Haganum aan de Haagse Laan van Meerdervoort. Jan Siebelink, Abdelkader Benali, Vincent Bijlo, Karin Giphart; het is een kleine greep uit het rijke programma-aanbod. Onder de bezielende leiding van een keur aan professionals worden daarnaast leerlingen van zon twintig middelbare scholen voorbereid op een rol tijdens het festival. Als presentator, maar ook in voordrachten, monologen, rap, debat en toneel.

In samenwerking met The Hague Hospitality Center wordt voor expats in de Meisjestuin van het Gymnasium Haganum een meeting point ingericht. Trefpunt voor de vele internationale gasten van Gemeente Den Haag en tevens locatie van een aantal Engelstalige optredens, zoals het Briste dichtersduo Andy Willoughby en Bob Beagrie en de comedyshow van Comedy Explosion. Ook binnen het reguliere programma vinden expats optredens van hun gading. Het multimediaproject van PIPS:lab, medical poetry van de Dichtdokter, de masterclass Shakespeare van de Vrije School en de songs van NO Blues en ook Roos[beef] zijn daar voorbeelden van.



Voor een volledig programmaoverzicht verwijzen wij u graag naar de ingesloten programmafolder en naar de website www.doenevenementen.nl/haganum. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Haags Uitburo, Hofweg 1, Den Haag , tel 0900 82 82 999 ( 0,40 p.m.). Toegangsprijs voor volwassenen 17,50; jongeren tot en met 18 jaar betalen 7,50.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws