WickedJazzsounds

Partyscene Redactie | 23 maart 2006
headlines

wickedjazzsoundsDansen met een lach, is het onderschrift van WickedJazzsounds. En daar lijkt met de energieke en futuristische mix van jazz, broken beats, house, drum ’n bass, funk, soul en hiphop ook bijna niet meer aan te ontkomen. Het Amsterdamse concept is een ontmoetingsplaats tussen jazz en dance en het concept is succesvol. Het team, onder aanvoering van dj Phil Horneman werkt en dan ook hard aan, maar wel met veel plezier. “Dans met een lach is erg belangrijk voor ons, want we willen graag dat mensen lol hebben bij ons,” legt Phil uit. “Toen we begonnen vonden we het belangrijk dat de gezelligheid weer terugkwam in het uitgaansleven en dat mensen met elkaar gingen dansen en niet alleen. Dat misten we.”

Vooral de combinatie tussen dj’s en live muzikanten werkt goed. Phil: “Die combinatie wilden we ook echt opzoeken en neerzetten bij een danspubliek. Het moest ook pretentieloos zijn en niet zonodig hip zijn. Wees jezelf, dat is ons motto.” wickedjazzsoundsEn dat werkt, want op de dansvloer heeft iedereen het prima naar zijn zin. “Je komt vaak mensen van het vorige feest weer tegen of je ontmoet nieuwe mensen. De muziek is ook erg vrolijk en zeker door dat live element ook erg levendig en dat vinden mensen leuk. Het is leuk om naar te kijken, want sommige muzikanten fungeren ook als clown. We hebben het gewoon gedaan en met succes.”

Op zaterdag 8 april wordt dus de tweede WickedJazzsounds compilatie gepresenteerd, die vanaf 10 april in de winkels zal liggen. Speciale gast op die avond is de Britse live band Reel People, die typisch Britse acid-jazz en soul brengen en live een opwindende ervaring is. De band mengt elementen uit de clubmuziek met soul, funk, house, nu-jazz en broken beat. Phil Horneman, Leroy Rey, Rubywax en Mr. Speak staan achter de draaitafels. Phil heeft er in ieder geval zin in. “We gaan er echt een feestje van maken en Paradiso op zijn kop zetten..” Over het WickedJazzsounds avontuur is hij ook tevreden. “Het voelt goed en dat moet ook.”

Het feest begint om 23.00 uur en duurt tot 05.00 uur. Kaarten kosten 15 euro ex fee.

Kijk voor meer informatie op www.wickedjazzsounds.com.  

Partyscene mag 2 x 2 gastenlijstplaatsen weggeven voor dit feest. Winnen doe je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws