Interview Georgio Schultz

Partyscene Redactie | 17 maart 2006
headlines

GeorgioTekst: Frank Böhm

PS: Wie is Georgio Schultz?

Mijn naam is Georgio Schultz en ik ben producer/componist/DJ. Ik produceer muziek voor allerlei doeleinden maar voornamelijk dus voor de dansvloer en ben zeker niet voor één gat te vangen! House, lounge, hiphop, jazz, rock, ik hou van alle soorten (dance) muziek. Na een soort pauze van een paar jaar ben ik weer volop bezig. Afgelopen halfjaar heb ik elke dag van 13:00 tot 05:00 diep in de nacht aan m’n  muziek gewerkt. Ik heb in het verleden zo'n 60 producties gedaan op verschillende labels onder pseudoniemen zoals Kasjmir, Manjaro, Shadowman en tal van andere projectnamen waarvan de titels op uiteenlopende compilaties hebben gestaan zoals die van Ministry of Sound, Global Underground, Judge Jules, Erick E, Jean, Dimitri, Remy e.a. Verder heb ik in 1995 DJ Sammy's (bekend van de single met Do) eerste single geproduceerd op Mallorca (Life is Just a Game). Ik ga binnenkort weer zelf een label opstarten genaamd SoundNouveau, waar m'n nieuwe sounds op te horen zijn. Sommige tracks worden nu al gedraaid door Erick E en Mark van Dale.

PS: Waar ging je vroeger zelf uit en waar ga je tegenwoordig vaak heen met uitgaan?

Pffff, ik heb zo veel feesten bezocht vanaf m'n 19e, teveel om op te noemen eigenlijk, but to name a few de RoXY en feesten van Chemistry, Gaultier en MTC. Tegenwoordig ga ik voornamelijk naar feesten waar vrienden van me draaien.

PS: Je hebt zelf ook een tijdje feesten georganiseerd in het Haarlemse XO en het  Haarlemmermeer Paviljoen. Hoe was dat en waarom ben je ermee gestopt?

Die feesten waren altijd wel heel leuk maar het kostte teveel tijd en moeite tegenover de opbrengsten, waardoor het soms moeilijk was alle hulp te motiveren. We besloten toen maar eervol te stoppen voordat ons kindje dood bloedde.

GeorgioPS: Als je nog eens, ongeacht de realiseerbaarheid, een feest zou kunnen geven, hoe zou dat eruit gaan zien?

Op het terrein in Amerika waar ooit Woodstock heeft plaats gevonden! Als line up? Me haha! Voor een paar miljoen man draaien lijkt me wel wat, in een mix van alle stijlen die ik dus ook op m'n label wil uitbrengen.

PS: Vind je draaien wel leuk eigenlijk? Of hou je toch meer van produceren?

Draaien is sociaal, interactie! Ik vind het leuk om de ontwikkelingen van het draaien mee te maken zoals met cd's te mixen, dat was wel weer een uitdaging en je kan op die manier ook sneller je eigen tracks mixen in je set. Ook krijg ik dan de nieuwste muziek van andere producers gemaild welke nog niet op vinyl is, wat ik dan op een cd-r brand en wat je set weer wat exclusiever maakt. Produceren daarentegen is voor mij meer een solitaire activiteit (mits ik niet met anderen samenwerk) en om er helemaal ‘in’ te zitten werk ik meestal s'nachts aan tracks zodat ik totaal niet gestoord kan worden, en lekker in me eigen muziekwereldje zit!

PS: Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je muziek?

Uit andere muziek, maar ook uit andere zaken zoals, films en gebeurtenissen in m’n leven.

PS: Die muziek is niet altijd bestemd voor de dansvloer toch?

Ik doe veel voor internet filmpjes, zoals van Greenpeace en Rob Peetoom kappers. Voor de website van Feelit heb ik met (DJ) Marnix het eerste halfjaar de loops gemaakt en een radio commercial. Daarnaast ook wel eens voor het Ministerie van Volksgezondheid en verschillende restaurants en musea.

GeorgioPS: Voor welke zanger(es) zou je nog wel eens de productie willen doen?

Carleen Anderson van de Young Disciples, wat een stem heeft die vrouw!

PS: Wie vind jij zelf op het moment één van de beste producers op dance gebied en waarom?

Ik vind Martin Solveig erg goed. Waarom? In één woord: kwaliteit! Ook die gasten uit Zweden, zoals Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello: gewoon vette producties. In Nederland vind ik Gregor Salto heel goed, en Olav Basoski, DJ Prom, Stef Vrolijk, Madskillz e.a.

PS: Tenslotte: In welk land of welke club zou je nog wel eens willen draaien?

In alle landen waar het rond de 30 graden is, geen club in het bijzonder, maar waar ze wel het beste geluid hebben hangen!

Foto's door ramon@michaklein.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws