Boem Tsjak Festival

Partyscene Redactie | 16 maart 2006
headlines

shinedoeBoem Tsjak is voornamelijk een podium voor Nederlands techno- en electro-talent, waarbij het zeg maar de functie van showcase heeft, zodat de artiesten kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Het festival duurt twee dagen en de programmering staat bol van de goede muziek.

Vrijdag 14 april wordt Pakhuis Wilhelmina het domein van louter Nederlandse namen. Niet alleen mede-organisator en eigenaar van het Klakson-label Steffi staat achter de draaitafels, maar ook Serge komt langs met zijn platenkoffer. Serge is de man achter het befaamde electro label Clone Records en hij zal een gevarieerde mix van techno, disco en electro draaien. De Amsterdammer Rude 66 heeft net een gloednieuwe live set in elkaar gezet en zal daarmee komen optreden. Klapper van de avond is de legendarische producer I-F, die gezien wordt als een van de grondleggers van de heropleving van de electro en italo. Hij had het bijltje er bijna bij neer gegooid, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tegenwoordig staat de man weer professor x aka arabian princeregelmatig achter de decks. Zijn sets zijn een garantie voor een kolkende dansvloer.

Het programma op zaterdag, dat een meer internationaal karakter heeft, gaat wat langer door dan vrijdag. Belangrijke gast is de Amsterdamse dj Shinedoe, die internationaal flink naam aan het maken is. Ze had al twee hits te pakken en een van haar tracks belandde op de onlangs verschenen Sound Of The Sixth Season van Sven Väth. Techno dj Peel Seamus neemt zijn beste technotracks mee en technotalent Quinn komt een speciale live set verzorgen en ook Alden Tyrell, kopstuk van Clone en binnenkort debuterend met zijn eerste album, komt stomende italodisco uit zijn apparatuur de club in gooien. De buitenlandse bijdragen komen van Marco Bernardi, Klen en Professor X a.k.a. Arabian Prince. De laatste heeft een legendarische status verworven in de Amerikaanse electro- en hiphopwereld. Zo was hij samen met Dr. Dré een van de oprichters van de hiphopgroep NWA. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met electrofunk van de bovenste plank.

Kijk voor meer informatie op www.boemtsjak.nl.

Partyscene mag 2 x 2 kaarten weggeven voor dit feest en hier kun je die winnen.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws