Nachtempel report: Doornroosje

Partyscene Redactie | 16 maart 2006
headlines

Nachttempel report Doornroosje door Ab van Haren:


doornroosjeLocatie
Doornroosje is een erg mooi pand, lekker industrieel, maar de ligging is soms wel lastig. Roosje ligt namelijk midden in een woonwijk en dat is voor autobezitters een lastige gelegenheid. Als je vroeg komt, dan kan je de auto nog redelijk makkelijk kwijt, maar als je wat later komt, dan zal je de auto verder in de wijk moeten parkeren. Even zoeken als je naar huis gaat dan, maar er zijn geen parkeergelden, dus dat scheelt al weer.

Portiers en veiligheid
Tegenwoordig een grote kostenpost op je begroting, maar er waren geen problemen bij de ingang. Hoewel naam niet duidelijk op gastenlijst stond was dat binnen enkele minuten helder en geregeld. Ook zien we de veiligheidsmensen af en toe door de zalen lopen en dat geeft toch een veilig gevoel.

Toiletten
Voor het aantal bezoekers net voldoende, maar flinke rijen bij de dames. Alleen bij de toiletten richting de kleine zaal kan en mag men vrijwillig een bijdrage doen. Kleine rijen voor het herentoilet aldaar.

Sfeer
In één woord geweldig. Dat is een sterk punt van Doornroosje. De bezoekers komen ook echt voor de sfeer en zijn doornroosjeliefhebbers van de muziek die de club programmeert. Dat betekent dus lullen over muziek en Doornroosje en jointjes delen met onbekenden. Kijk niet vreemd op als een onbekende je een biertje aanreikt. Waar kom je dat nog tegen tegenwoordig ?

Drukte
De avond met James Holden was uitverkocht. Dat betekent wel dringen in de grote zaal, maar het wil niet zeggen dat er geen ruimte is. Dansen kan overal en altijd en niemand die je raar aankijkt als je wat meer meters nodig hebt.

Vriendelijkheid en personeel
De relaxte sfeer en het aantal bezoekers zorgen voor een vriendelijke bediening aan de bar. Het voorcafé biedt een aardig scala aan drankjes. Speciale bieren, gedestilleerd, sapjes ..... keuze genoeg. En voor de mensen die niet van glazen houden ... ook bier op fles. Wel zo lekker!

doornroosje
Geluid
Perfect in de zalen. En de tussenbar en voorcafé maken het mogelijk nog een normaal gesprek te voeren. Ook in de grote zaal kun je elkaar achterin nog verstaan. Maar het kan altijd beter natuurlijk.

Algemene programmering
Qua programmering is Doornroosje uniek in Nederland. Door het uitgebreide netwerk en de kennis van zaken van de programmeurs zien we een groot scala van dj's en live acts op de Planet Rose avonden. Lokale helden krijgen een kans in de kleine zaal. Maar af en toe haalt men het van te ver. Lokale dj's (en dat zijn er veel) willen allemaal wel eens in deze tent draaien en hoewel daar mogelijkheden zijn op bijv. de DRIFT-avonden, zie ik hier toch een punt voor verbetering. En er zijn volgens mij plannen voor een soort DJ Inloop. Maar met alle grote namen op een rijtje blijft het een indrukwekkende lijst!

Punter die beter kunnen
Duidelijk de lokatie. In de gemeente Nijmegen speelt al lang die discussie en heeft men besloten tot nieuwbouw. Of dat er van gaat komen? Vraag het de directeur. Niets zo veranderlijk als de Nijmeegse politiek. doornroosjeHet wordt tijd dat men in Nijmegen het belang inziet van een goed poppodium. Goed voor de stad, goed voor de studenten (die graag naar Doornroosje komen) en zeker goed voor de liefhebbers. Het ouderwetse underground-gevoel verdwijnt niet door het gebouw. Dat zit in de muziek en de bezoekers !

Reactie van Darko Esser, dance-programmeur bij Doornroosje:

We kunnen ons grotendeels vinden in het verhaal van de razende reporter en zijn uiteraard zeer content met het positieve karakter van het verslag. Het gebouw ademt ook vanuit onze optiek geschiedenis en sfeer, maar is logistiek een lastige locatie die regelmatig niet meer voldoet aan eisen die zowel artiesten als (nieuwe) publieksgroepen tegenwoordig van een podium eisen. Wij snakken naar een nieuwe locatie die helemaal up to date is. Hopelijk wordt de politiek wat meer wakker geschud met behulp van dit soort publiciteit.

Eigenlijk zijn we het met alleen 1 punt uit het verslag niet eens en dat is doornroosjeopmerking dat we het te vaak van ver halen. Een van de speerpunten van onze danceprogrammering is namelijk het stimuleren van de lokale dance scène. Als je op jaarbasis gaat optellen hoeveel verschillende lokale helden en nieuwe talenten in Doornroosje optreden, dan kom je tot tientallen per jaar. In de grote zaal staan over het algemeen lokale resident DJ’s of aanstormende supertalenten op te warmen voor de headliners en de kleine zaal wordt veelvuldig gebruikt om jonge talenten een podium te bieden. Wij zien de kleine zaal als gelijkwaardig aan de grote zaal, maar om veel publiek te trekken zal je in Nijmegen, zeker met het oog op continuïteit, over het algemeen toch met 1 of 2 (inter-)nationale headliners moeten komen. Wij vinden het jammer dat het zo opgetekend staat, want nu lijkt het alsof we weinig aandacht besteden aan de lokale scène en werken volgens het ‘wat van ver komt is lekker’ principe. In onze beleving is dat toch echt niet zo…

Vind jij Doornroosje de beste club van Nederland? Of juist niet? Stemmen kan nog tot en met zondag op www.nachttempel.nl

Foto's: Dennis Elbers en Ilse Lampert.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws