Nachttempel report: Off_Corso

Partyscene Redactie | 14 maart 2006
headlines

Nachttempel report Off_Corso door Rianne Loon:

off_corsoRotterdam; zaterdagnacht en enkele graden onder nul, koud was dus echt een understatement. Het was dan ook niet onze bedoeling om lang buiten te vertoeven en aangezien we op de guestlist stonden (thanks to Partyscene uiteraard) voelden we ons verzekerd van een snelle doortocht. Nou, niet dus. Bij Off Corso aangekomen bleek er een meterslange rij van feestgangers te staan en ook de rij voor de gastenlijst was aanzienlijk. We hebben een kwartiertje staan klappertanden maar waren natuurlijk altijd nog sneller binnen dan de rest. Complimentje voor de uitsmijters voor het deurbeleid want jochies van 16/17 kwamen er ook met (best prijzig) kaartje duidelijk niet in die avond.

Eenmaal binnen viel de drukte me erg mee, ook bij de garderobe die nogal eens een knelpunt vormt bij Off Corso waren we binnen 5 minuten aan de beurt. Ik denk dat dit wel meer een kwestie van geluk was aangezien andere bezoekers wel over de wachttijd bij binnenkomst klaagden. Chuckie had de zaal al flink opgewarmd en de bezoekers hadden sowieso zin om te dansen, zoals altijd in Off Corso. Het leuke aan alle feesten in deze club is dat het publiek er ook echt komt voor de goede muziek. Mijn leken oortjes vonden het geluid prima en de aankleding van het geheel en vooral het podium was geheel in de stijl van de avond, funky en sfeervol. Ik vind dat ze dit altijd goed aanvoelen; de aankleding is per feest verschillend maar nooit overdone, zodat de aandacht bij de muziek en de bezoekers blijft, zoals het hoort naar mijn mening.

off_corso 2De prijzen van de gewone drankjes zoals bier en wijn zijn hier heel normaal gebleven zodat je geen fortuin kwijt hoeft te zijn als je voor een rondje naar de bar gestuurd wordt.  Vanavond was het pimp gehalte wel een stuk hoger dan normaal, compleet met spuitende champagneflessen, cognacjes, whisky en veel cocktails... dus die moesten we ook even uitproberen. De (leuke ;-) en) kundige cocktailshaker wist op ons verzoek een overheerlijke aardbeienshake te produceren, aangezien mijn vriendin geen alcohol drinkt, en voor mij ook iets wat niet op de kaart staat, hulde daarvoor!! De relaxtheid en behulpzaamheid van het personeel is dan ook heel fijn op een drukke uitgaansavond als deze, om de partymood er goed in te houden.

Drankjes zorgen voor toiletbezoek, en daar kan ik kort over zijn: acceptabele WC’s, genoeg spiegels voor de diva’s onder ons en een lieve WC-mama met een grote kom vol snoepjes.

Met het verstrijken van de avond kwamen dan toch enkele verbeterpunten aan het licht. Het grootste probleem vond ik de hoeveelheid glas op de vloer. Er stonden bijna geen tafels om ze op weg te zetten dus dropte het grootste deel van de bezoekers maar alles op de vloer. Ik denk dat je niet van een dansende menigte moet gaan verwachten dat ze braaf hun glas terugbrengen naar de bar, zoals het uiteraard wel zou horen, maar goed... Het gevolg was dus knarsende laarzen en een ranzige vloer. Misschien meer tafeltjes volgende keer?

Ander minpuntje vind ik het eten of beter gezegd de te dure tosti’s, want veel meer is er geloof ik niet te krijgen. Ik hoop dat daar in de toekomst iets meer aandacht aan gegeven kan worden, en dat zo’n creatief team als in Off Corso iets “culinairders” kan verzinnen. Veel bezoekers eten vanwege hun geloof geen ham, en een snee brood met kaas is nou niet bepaald erg smakelijk te noemen, en nee, ook niet diep in de nacht!

off_corso
Enfin, 5 uur, zwijgende speakers, en een massa mensen die hun zomerse outfitjes wilden verhullen met dikke jassen... Helaas hebben we daar bijna een uur op moeten wachten, aangezien de rij voor de garderobe enorm was en het maar heel langzaam vorderde. Misschien kan dit iets efficiënter gaan in het vervolg? Het was toch wel een domper op een goede avond. Hopelijk kunnen relatief kleine aanpassingen al voor grote verbeteringen zorgen!

Al met al vind ik dat Off  Corso thuishoort bij de beste clubs van Nederland, met goede concepten, vakkundige DJ’s en enthousiaste medewerkers. Het blijven gelukkig de uitzinnige, stijlvolle en gezellige bezoekers die elk weekend opnieuw deze club in een dansende nachttempel weten te veranderen. Ik hoop dat jullie nog jaren zo door kunnen gaan en vind dat Off Corso absoluut Nachttempel-Award waardig is!

Reactie van Dewi, promotiemedewerker bij Off_corso:

Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de garderobe. Off_Corso is gezegend met de sfeer en charme van een oude bioscoop, maar over de praktische doorstroom bij de garderobe had men 50 jaar andere opvattingen ;). Treetz was een erg drukke avond en er lag inderdaad aardig wat glas op de vloer. We hebben een superteam van glazenhalers, maar zij kwamen er met de grote drukte niet meer doorheen...

Het hele team gaat thuis achter het fornuis staan om leuke (en goedkopere) alternatieven te bedenken voor de tosti's. Dus kom binnenkort ook je smaakpapillen verwennen aan de Kruiskade! Wij nemen dan ook alle kritiek ten harte en zitten zeker niet stil in 2006.

Wil jij ook meewerken aan de Nieuwe Revu Nachttempel Awards 2006 en aan iedereen laten weten wat er zo goed is aan die ene club of juist niet, stuur dan zsm een mailtje met daarin je motivatie, voorkeur van club en voorkeur van avond (vrijdag 17 of zaterdag 18 maart) naar reporter@partyscene.nl en wie weet kan jij dit laatste weekend nog op pad voor Partyscene! The Matrixx en Paradiso staan nog op het lijstje voor volgende week. Iets voor jou? Zondag is trouwens de laatste dag dat je kan stemmen...

Stemmen kan op www.nachttempel.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws